Formació Fa 2 anys

IAAC Global Summer School

L’IAAC, Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, llança la seva 13a edició de la Global Summer School 2020 (GSS20), un programa internacional educatiu d’estiu de dues setmanes de durada enfocat a dissenyar el futur de les ciutats.

Tindrà lloc a Barcelona i en altres ciutats o “nodes” internacionals (Monterrey, Manila, Índia, Melbourne, Beirut, Teheran, Istanbul, Dubai i moltes altres localitats que aviat seran anunciades) simultàniament des del 29 de juny fins l’11 de juliol.

El programa reunirà experts i estudiants d’arreu del món per discutir el futur de l’urbanisme i l’impacte de la tecnologia en el camp de l’arquitectura, a través de diversos tallers, conferències generals, presentacions i una cerimònia final.

La Global Summer School és una oportunitat perquè els estudiants aprenguin sobre les fortaleses i debilitats de l’entorn de les ciutats al voltant del món i proposin solucions basades en l’arquitectura.

Cada any, equips internacionals localitzats en ciutats clau al voltant del món exploren una agenda en comú amb projectes profundament integrats en les condicions locals úniques d’aquestes ciutats. A cada localitat, els participants compten amb un laboratori internacional a la seva disposició per provar les seves hipòtesis de disseny, i aprendre com les conclusions de disseny extretes localment poden ser provades i desenvolupades globalment en diferents ciutats, on resideixen altres equips.

L’ensenyament en cada node està a càrrec d’un arquitecte professional de gran renom en el camp de l’arquitectura, i comptarà amb classes d’experts en diversos camps relacionats a la temàtica que s’estarà tractant en aquesta ciutat.

Aquest taller intensiu connecta a cada participant a les agendes actuals d’investigació en robòtica, simulació, disseny paramètric i fabricació digital, entre d’altres metodologies rellevants de disseny emergent. Es donarà un èmfasi específic en entendre i crear investigació crítica, avançada en l’aplicació de noves tecnologies en disseny i arquitectura.

“El món es troba en una severa necessitat de noves ments en arquitectura, que puguin resoldre els problemes humanitaris que ens amenacen en l’actualitat. Nosaltres en l’IAAC vam crear la Global Summer School per proveir a les ments emergents del camp de l’arquitectura amb les eines necessàries per solucionar aquests problemes “, comenta Aldo Sollazzo, director de la Global Summer School en IAAC.

L’edició anterior de la Global Summer School (2019), “Becoming” va atreure a més de 160 participants internacionals i va ser un gran èxit com un programa d’educació d’estiu exploratori, amb 13 localitats diferents a nivell internacional.

Els estudiants interessats a participar hauran d’aplicar aquí abans de el 31 de Maig 2020. Per saber més sobre la GSS20 podeu visitar el web de l’IAAC Global Summer School.