Teatre / Música Fa 2 anys

46a edició del Festival Grec: Una mirada al passat per a encarar el futur

Després de cinc anys de donar-li la volta al món, el Festival Grec torna aquest estiu a una Barcelona creativa i orgullosa de si mateixa. La 46a edició del Festival torna a Europa com fil conductor del 29 de juny al 27 de juliol per a descobrir què passa en un moment de canvi i reflexionar sobre la història i cultura del continent.

Es podran veure un total de 86 espectacles i més de 50 activitats en 55 espais de la ciutat, tots amb l’objectiu de recuperar la confiança del públic en els teatres i l’esperit de joc de la ciutat, potenciant el talent artístic pròxim i mirant cap al passat per a imaginar com podria ser el futur de les arts escèniques. Una programació variava de va des del teatre alemany i la dansa holandesa fins al fado portuguès i els cantautors catalans, que ens farà reflexionar sobre el món en el qual vivim i revisitar clàssics com El burlador de Sevilla, Hamlet, Paraíso Perdido, Tartufo o Safo.

Un Festival Grec per a tots els públics: 36 espectacles de teatre, 20 de música, 12 d’escena híbrida, 12 de dansa, 5 de circ i 1 de cinema.

El Festival mantindrà l’aposta per la creació internacional per a presentar projectes artístics excepcionals, i valorant la col·laboració, i comptarà amb una programació de renoms internacionals com El Conde de Torrefiel, Amir Reza Koohestani, Thomas Ostermeier, Wooster group, Marlene Montero Freitas, Phia Ménard o Romeo Castellucci.

A més, reprendrà el testimoni de l’actualitat i parlarà de temes com la democràcia, la violència racial, els feixismes, els refugiats, les identitats sexuals o el relat de la vida en països comunistes.

Impulsant la creativitat i el talent local, promourà una programació de directors reconeguts catalans com Jordi Prat i Coll, Marta Buchaca, Jordi Casanovas i Llàtzer Garcia, i organitzarà 34 coproduccions, oferint beques, projectes i cicles de lectura.

Respecte a la producció musical, aquest any, marcat pel retorn de festivals a la ciutat, incentivarà les produccions pròpies i col·laboracions artístiques, comptant amb la participació d’alguns joves de la música com Tarta Relena, Cucanha i Gemma Humet.

Més enllà de la programació que es realitza a Montjuïc, també organitzarà activitats paral·leles en diversos espais de la ciutat: produccions al carrer, lectures dramatitzades per les sales de proximitat, assajos, presentacions i conversacions als centres cívics, i debats i clubs de lectura en les biblioteques.

El Grec en els espais del Districte Creatiu:

Alguns dels espais del Districte compten amb programació que forma part del Festival Grec.

Teatre Nacional de Catalunya

Europa Bull, 30/06 al 17/07

Un muntatge lingüísticament sorprenent a partir del mite d’Europa i la seva ebullició actual.

Hamlet, 01/07 al 03/07

Quins són els somnis i les frustracions d’una persona amb síndrome de Down? Elles mateixes ens ho expliquen a partir de la versió d’una de les obres més conegudes de la dramatúrgia universal, portada a escena per una companyia peruana.

Opening Night, 14/07 al 16/07

Aquest homenatge al teatre converteix l’escenari en protagonista. Espectacle de la companyia de dansa barcelonina La Veronal.

Sala Beckett

Al final, les visions, 29/06 al 31/07

Culpes imposades, redempcions que es fan esperar molts anys, somnis, retorns, visions i finals formen part d’una història intensa que ens parla d’aquell territori en el qual conviuen els vius i els morts.

Paradís, 05/07 al 22/07

Una història contada per un sol actor que desenvoluparà els quatre personatges que van relatant la història divertida i emotiva des de quatre punts de vista diferents.

L’Auditori

Desert, 16/07 i 17/07

Desert parteix de la peça Timber (2009) del compositor americà Michael Gordon (1956-), obra que va ser estrenada en Espanya por l’ensemble de percusió FRAMES Percussion l’any 2016.

 

Per a consultar la programació completa del Festival, entra en el següent enllaç.