Està passant Fa 3 anys

48H Open House Barcelona

Ja ho diu la cançó de Jaume Sisa, Oh! Benvinguts, passin, passin: 48H OPEN HOUSE Barcelona és el festival d’Arquitectura més important de Catalunya que se celebra el 26 i 27 de octubre.

La desena edició del 48H OPEN HOUSE BARCELONA integra Barcelona, ​​la seva àrea metropolitana i també la del Maresme.

La arquitectura és un referent per entendre el món: parla del passat, del present i del futur. Reflecteix en tot moment el context històric en què estan inserits. 48H OPEN HOUSE BARCELONA porta 10 anys obrint portes perquè tothom pugui descobrir la cultura arquitectònica que tenim a casa: espais meravellosos, plens d’història i de valor humà.

A més, en aquesta edició en aquesta edició, 48H OPEN HOUSE BARCELONA porta a terme una acció política per promoure la figura de la dona i reivindicar-la. Per això que han creat el personatge fictici de Pilar Cases Mur, figura que representa la dona arquitecta que ha participat en obres arquitectòniques al llarg de la història però sempre sense reconeixement.

Prepara’t per caminar perquè hi ha més de 200 edificis oberts i fins a 30 itineraris diferents depenent del que vulguis veure. Mira enrere i descobreix un antic forn romà o mira cap al futur amb els habitatges de baix impacte mediambiental.
Però no tot serà caminar. 48H OPEN HOUSE BARCELONA també ha preparat conferències gratuïtes i activitats com, per exemple, l’Open Kitchen. L’experiència gastronòmica no només es redueix al producte, té a veure també amb l’espai. I això ho saben bé els nostres socis de Sant Rita Experience, un espai diàfan, elegant i acollidor, sense barreres ni murs que separin els fogons de la sala. Dissabte 24 d’octubre de 11: 00h a 14: 00h a Santa Rita Experience podràs prendre un vinet i un aperitiu amb motiu de l’Open Kitchen x 48H OPEN HOUSE BARCELONA.

I com tot queda al barri, hem seleccionat altres espais que formen part del Poblenou Urban District i que també participen en 48H OPEN HOUSE BARCELONA:

SANTA RITA EXPERIENCE

Sant Rita Experience, un espai diàfan, elegant i acollidor, sense barreres ni murs que separin els fogons de la sala. Dissabte 24 d’octubre de 11: 00h a 14: 00h a Santa Rita Experience podràs prendre un vinet i un aperitiu amb motiu de l’Open Kitchen x 48H OPEN HOUSE BARCELONA.

TEATRE NACIONAL DE CATALUNYAEl disseny del Teatre Nacional de Catalunya segueix la tradició arquitectònica del teatre grec, combinant dos arquetips clàssics: el temple i l’hemicicle. Tot el volum queda cobert per un gran sostre metàl·lic i de vidre a dues aigües que es recolza sobre 26 columnes. La façana de vidre obre l’edifici a l’exterior, on l’escalinata d’accés fa de grada per a actuacions a l’aire lliure sobre la nova plaça de les Arts. Existeix, també, un segon edifici amb una sala per a teatre experimental i avantguardista amb una capacitat de fins a 400 localitats.

MUSEU CAN FRAMIS, FUNDACIÓ VILA CASASLa intervenció a l’antiga fàbrica de Can Framis per convertir-la en espai expositiu de la Fundació Vila Casas mostra la seva pell deteriorada formant un collage contemporani i construeix un nou edifici que connecta les dues naus existents, coincidint a la vegada amb el traçat d’una altra antiga nau. D’aquesta manera, els tres edificis configuren un pati que es converteix en un vestíbul polivalent per al museu. També s’ofereix un taller infantil “Pinta Can Framis a l’aire lliure” el dissabte 27 d’11h a 14h.

LA ESCOCESA (Fábrica de creación)
Antiga fàbrica tèxtil d’estampats de la família Paul que, a partir del 1877, va ser ocupada per diferents empreses, entre les quals hi havia l’empresa Johnston, Shields i Cia – La Escocesa (1894-1984), que li va acabar donant el nom. Avui és una fàbrica oberta de creació analògica que dóna cobertura a les necessitats dels artistes en les diverses fases de la seva trajectòria, oferint espais de treball i recursos per desenvolupar projectes.

BETEVÉ
El mitjà de comunicació públic de la ciutat també obre les seves portes en aquesta edició per ensenyar-te com treballen cada dia. Si vols veure com treballa la redacció d’informatius de betevé per fer-te arribar el més destacat de l’actualitat, com es fa un programa de televisió i on fem la ràdio, visita’ls per l’Open House i ells mateixos t’explicaran com fan, cada dia, betevé.

Descobreix tots els edificis del districte de Sant Martí que obriran les seves portes aqui.