Art Fa 2 anys

¡5 exposicions que ja pots anar a veure!

Com gairebé tots els sectors culturals, els museus i les galeries han hagut de reinventar durant la quarantena. I, tot i que l’aposta virtual ha estat molt enriquidora, ja teníem ganes que arribés el moment de tornar a trobar-nos davant d’una obra d’art.

Si ho pensem bé, les normes de seguretat per evitar contagis per COVID-19 permeten que l’experiència sigui més intima per gaudir de les obres.

Ara que el cap de setmana s’acosta, et proposem 5 exposicions de la comunitat de Poblenou Urban District que ja pots visitar.

1. La Plataforma

Com us expliquem la setmana passada, el pròxim dijous 18 de juny La Plataforma inaugura ‘Synkretismos’, l’exposició individual de l’artista madrileny Jorge Stasny.

Les seves imatges tenen una simplicitat cal·ligràfica i estan acompanyades de colors vibrants, treballa la pintura automàtica a través de grafismes i de l’espai en blanc amb una finalitat harmònica i amb l’objectiu de donar llum sobre l’inconscient.

Reserva la teva plaça per assistir a la inauguració de ‘Synkretismos’ aquí.

2. Museu Can Framis

A partir del 12 de juny, el Museu Can Framis torna a obrir les portes de divendres a dissabte on podrem veure l’exposició ‘Persistències’ d’Enric Ansesa fins al 27 de juliol.

A ‘Persistències’, es reuneixen peces dels prop de cinquanta anys de trajectòria de l’artista. L’exposició, posa l’accent en els aspectes més iconogràfics d’una producció que, des de mitjans dels anys setanta ha tingut un comú denominador: el color negre.

Per a més informació, consulta el seu web aquí.

3. Piramidón

Tornar a visitar l’exposició ‘Murmullo’ de Kati Riquelme que, juntament amb l’exposició Colectiva_2020_n1, queda prorrogada durant les setmanes vinents. ‘Murmullo’ ens parla de la travessia de l’individu entre els inexorables passatges foscos de l’existència. Una exposició dotada d’un simbolisme que en el context actual adquireix una nova dimensió.

L’exposició es pot veure de dilluns a divendres de 10h a 19h. Per a més informació, fes click aquí.

4. Museu del Disseny

De moment, al Museu del Disseny només es podrà visitar l’exposició ‘Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural’, formada per 240 objectes que representen el millor disseny industrial dissenyat nacional.

L’exposició vol explicar al públic perquè i de quina manera aquests objectes han arribat al museu i s’han convertit en patrimoni cultural.

El Museu del Disseny està obert en horari de 15h a 20h. Per a més informació, consulta el seu web aquí.

5. Chez Xefo

En Chez Xefo podrem veure fins al 18 de juny una interessant iniciativa d’intercanvi artístic. En total, 9 artistes relacionats amb la galeria La Nau Blau de Sant Feliu, exposen les seves obres a Chez Xefo amb la col·laboració del grup Estesia.

Aquest intercanvi vol mostrar, a part de la diversitat d’estils i obres exposades, la voluntat de cooperació entre artistes i galeries d’orígens i trajectòries diverses.

L’exposició es pot veure sol·licitant cita prèvia a info@chezxefo.com

Finalment, una recomanació extra. No és una exposició com a tal però sí que és una visita que val la pena. Parlem del taller de Philippe Mermi situat al 51 del carrer Pere IV que es pot visitar amb cita prèvia. 

Va començar la seva carrera com a dissenyador gràfic i després director artístic. Té una marca d’accessoris de moda que es comercialitza en llocs exclusius com Le Bon Marché de París o el Museum of Contemporary Art de Chicago.

En la seva investigació, explora el moviment i la interacció entre l’espai i el símbol. Des de la línia, desenvolupa un llenguatge visual on el moviment i l’espai interfereixen.

Les línies i símbols es creuen, es troben, se superposen creant harmonia i equilibri. Els materials recuperats són múltiples i l’ús de metall raspallat, miralls, fusta o plàstics se suma a la interacció de diferents energies.

Esperem que gaudiu de la retrobada amb la cultura post-confinament tant com nosaltres!