Espais Fa 2 anys

Activitats asiàtiques online

Casa Àsia, institució amb seu al Poblenou, contribueix a un millor coneixement i impuls de les relacions entre Àsia, el Pacífic i Espanya. Ha suspès temporalment les seves activitats presencials a causa de l’actual crisi però ens proposa iniciatives i sugeriments d’inspiració asiàtica en aquests temps de confinament i en línia amb el lema #quedateencasa, per gaudir a casa sol o en família.

Des del passat 16 de març estan publicant a les seves xarxes socials de Twitter, Facebook i Instagram continguts en línia d’interès i, en paral·lel, han posat en marxa diverses iniciatives com ara càpsules de vídeo per aprendre cal·ligrafia japonesa Shodo o càpsules de coneixement sobre l’Iran i la cultura persa, a més de diferents recomanacions.

D’altra banda, Casa Àsia ha readaptat la seva programació regular i des del 15 de abril estan programant en format online bona part dels tallers i cursos presencials, a més d’oferir en streaming totes les seves conferències.

Entre les propostes de cursos i conferències programades per aquestes properes setmanes us recomanem les següents:

Si sempre has volgut aprendre una llengua asiàtica ara pot ser el teu moment, Casa Àsia ens proposa cursos de japonès, hindi, indonesi i tailandès de diversos nivells.

Si el que et ve de gust és aprendre sobre altres cultures i els seus rituals, en el curs sobre El xamanisme d’Àsia Central i Septentrional pots estudiar la figura del xaman i les seves tècniques i instruments per a aconseguir “èxtasi” o estats especials de consciència que li permeten interactuar amb diferents plans de la realitat i així influir en el món quotidià dels que sol·liciten la seva mediació.

Les dones prenen el paper central de el curs Dones escriptores al Japó dels segles XX i XXI. La literatura japonesa és una realitat de creixent atractiu en els nostres dies, però no és tan coneguda l’escrita per dones. En aquestes deu sessions es donaran a conèixer tant les condicions socials sota les quals les dones van lluitar fins a mitjans de segle XX per fer-se visibles com escriptores, com l’excel·lència de la producció literària d’un bon grapat d’elles.

Amb motiu del dia internacional de el llibre, el 23 d’Abril hi ha programada a les 18h una xerrada amb Pilar Rubio Remiro, fundadora i directora de La línia de l’Horitzó dins el programa e-Dialogues: els editors que inventen Àsia i els seus autors.

Per als cinèfils el curs online El despertar de cinema xinès és tota una joia. Un cinema de què coneixem la punta de l’iceberg (a la Xina es produeixen anualment més de 600 llargmetratges). A més en aquests últims anys està vivint un fenomen d’expansió, amb la consolidació d’una indústria que res ha d’envejar a la nord-americana.

En el curs Antropologia de l’Índia contemporània, d’Agustín Pániker podrem endinsar-nos en una visió panoràmica i didàctica dels principals aspectes de la societat de l’Índia contemporània a càrrec d’un dels majors experts a Espanya, Agustín Pániker.

Si el que volem és aprofundir en la cultura xinesa, Casa Àsia ens ofereix una conferència i un curs. ‘El paper de la Xina en el món’ és una conferència a càrrec de periodista Javier Borràs, la qual abordarà preguntes com ara: Com canviarà el món la guerra tecnològica i comercial entre la Xina i els Estats Units? Quin paper pot jugar la Unió Europea davant aquest conflicte? Què és la Nova Ruta de la Seda xinesa, i quins canvis està generant a l’Àfrica o el Sud-est Asiàtic ?.

El curs La Xina i les seves relacions internacionals: des dels Estats Units fins a l’Àfrica ​​abordarà les relacions internacionals de la Xina amb els països i regions més importants de l’món. De Estats Units, Rússia i la Unió Europea fins a Àfrica, Índia o Orient Mitjà.

Finalment, pot ser que el que t’interessi ara mateix és trobar la pau mental. Si és així, Casa Àsia ens ofereix el curs de Mindfulness en temps difícils, el qual ens proporcionarà recursos que ens ajudin a afrontar millor aquest període de canvi.

Per a més informació al complet de totes les seves activitats, cursos i xerrades pots visitar la seva web aquí.