Està passant Fa 3 anys

Asian Film Festival Barcelona

L’Asian Film Festival Barcelona (AFFBCN) tindrà lloc del 30 d’octubre al 10 de novembre. Casa Àsia continua un any més -aquesta és la 7ªedición del AFFBCN- amb el seu compromís perquè Barcelona compti amb un festival que reculli la millor filmografia procedent del continent asiàtic, i faciliti l’accés del públic a les produccions d’aquesta part del món així com la trobada entre professionals del sector i de la industria.

AFFBCN és una oportunitat excel·lent per trencar barreres culturals i sortir de la zona de confort a què ens té acostumats la indústria cinematogràfica. Es tracta d’un festival en què predomina tant el cinema d’autor com el drama com a gènere per excelencia.La setena edició del AFFBCN compta amb més de 100 llargmetratges realitzats entre 2018 i 2019 als quals cal afegir altres 25 curtmetratges i 18 pel·lícules de la secció Retrospectiva. La major part de les pel·lícules de l’Asian Film Festival Barcelona es projectaran a Cinemes Girona però també a CaixaForum i Filmoteca de Catalunya.

La pel·lícula “Ayka” (2018) del director kazakh Sergei Dvortsevoy obrirà el teló amb una sessió especial el 30 d’octubre, mentre que la inauguració oficial del certamen anirà a càrrec de “Still Human” (2018) del realitzador Oliver Chan. La cloenda serà protagonitzada per “Dying to Survive” (2018) dirigida per Wen Muye. Les tres produccions formen part de la secció dedicada als Asian Film Awards Academy 2019 i es projectaran a Cinemes Girona

L’AFFBCN d’enguany compta amb quatre jurats internacionals i, a més, ha volgut donar visibilitat als joves. Per això compta amb un jurat jove integrat per joves asiàtics residents a Barcelona, ​​estudiants de les escoles de cinema de Barcelona així com a joves cineastes.

A més, aquest any el festival incorpora l’OFF Festival amb un monogràfic de 9 pel·lícules iranians que es projectaran a l’auditori de CaixaForum del 4 al 31 d’octubre.

El OFF Festival també inclou altres 44 produccions produïdes entre 2017-2019 i realitzades en països com Indonèsia, Cambodja, Afganistan, Austràlia, el Japó o Kazakhstan, entre altres que també es projectaran a CaixaForum en les mateixes dates.

Així que ja saps, l’únic que necessites són unes crispetes -o el que més et agradi- i deixar-te envoltar per l’encant que evoca una sala de cinema. Ens veiem en alguna sessió del AFFBCN!