Està passant Fa 3 anys

L’Idem Barcelona a Animac 2020

L’Idem Barcelona, ​​que va celebrar recentment la 6a edició de l’International Animation Summit, participa des del 28 de febrer fins a l’1 de març a Animac 2020 (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya). Aquest és un dels esdeveniments audiovisuals més coneguts que se celebren a Espanya. Es tracta d’una mostra no competitiva adreçada als artistes que utilitzen l’animació com a instrument per a la seva expressió personal.

Aquest any, Animac 2020 gira entorn de la memòria sota el títol Time Capsule que reivindica el potencial de l’animació com a mitjà per recuperar el temps viscut, així com recol·lectar i conduir records per crear una història.

Animac manté l’esperit de les 23 edicions que el precedeixen i segueix potenciant el talent jove. Per això, les encarregades de realitzar l’animació del vídeo promocional han estat dos alumnis de L’Idem Barcelona.

Aida Berengué i Silvia Vicente són les dues professionals que han dirigit i animat la peça audiovisual. Graduades en Animació a L’Idem Creative Arts School el 2017 i 2018 respectivament, actualment treballen en productores internacionals.

Per al vídeo promocional, l’Aida i la Silvia es van cenyir a la temàtica proposada pel festival i el cartell creat per l’l·lustrador Carles Porta. A partir d’aquí, van crear una història basada en un personatge blau i el que ronda per l’interior de la seva ment. Allò, hi trobem diferents sensacions i moments de la seva vida com el descobriment de l’món, la curiositat de quan s’és petit, l’amor o la pèrdua. Finalment, el curtmetratge torna al personatge qui, amb una explosió d’idees, mostra tot el que porta dins, totes les peces de la seva memòria.

La presència de l’Idem Barcelona a l’Animac 2020 no es queda aquí. Seguint amb el compromís educatiu al món de l’animació, l’Idem Barcelona oferirà a l’espai AnimaCrea un doble taller d’animació 2D i 3D. Totes aquelles persones que s’acostin a l’espai AnimaCrea i visitin l’estand, tindran l’oportunitat d’aprendre a fer petites animacions en 2D i 3D, de la mà d’estudiants de 2n curs d’Animació de l’escola. Durant el taller, utilitzaran els programes amb què es treballa a L’Idem Creative Arts School: Toom Boom Harmony i Maya.