“AR-DE, una cita imprescindible per als nous col·leccionistes”

Del 3 al 5 de juny, celebrem la segona edició d’AR-DE, el circuit de galeries d’art, showrooms i museus creat amb l’objectiu d’apropar al públic la programació d’aquests espais i incentivar la venda d’art i disseny.

Per a l’ocasió, hem entrevistat Claudia Costa, una de les directores del Poblenou Urban District i de la galeria d’art La Plataforma, perquè ens parli més sobre el projecte d’AR-DE, de les seves ambicions i de les particularitats d’aquesta segona edició.

 

Com va néixer la idea del projecte d’AR-DE?

Des del començament del projecte del Poblenou Urban District, sempre vam tenir la intenció de fer un esdeveniment que agruparà els espais del Districte Creatiu vinculats amb l’art i el disseny. La idea inicial d’AR-DE va ser muntar una cosa diferent, amb un format nou i crear un esdeveniment enfocat a la venda d’art, així com apropar galeries, museus o showroom a un públic realment interessat. Per impulsar el projecte, vam decidir enfocar-nos primer als espais que formen part de la comunitat creativa del Poblenou Urban District i a mesura que anem consolidant el circuit ens agradaria integrar altres propostes d’art i disseny tant locals com internacionals.

 

Quins són els objectius d’AR-DE?

D’una banda donar valor a tots els continguts dels espais que participen al circuit i apropar al públic que estigui realment interessat a una programació més específica d’art i disseny. En segon lloc, donar visibilitat als artistes que hi són representats. I per últim, activar la venda d’art i disseny a la ciutat.

 

Una particularitat d’aquesta segona edició d’AR-DE?

Per a aquesta edició, l’equip de LuzidLab impartirà un taller de digital canvas a un grup d’artistes perquè puguin implementar noves tècniques de realitat augmentada a la feina. És un projecte que busca implicar els artistes dins del circuit donant-los les eines necessàries perquè comencin a treballar amb noves tecnologies. A la propera edició d’AR-DE a l’octubre, els artistes tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes.

Per aquesta edició comptarem amb l’artista franc-malts Tim Marsh que realitzarà un mural a la Façana del Carrer Pujades 110, com a part del Windows Art Circuit / WAC Lab 2022 que cerca donar visibilitat al muralisme.

I sense oblidar tots els tallers, xerrades i exposicions que permetran al públic conèixer el procés de creació dels artistes així com dels espais.

 

Quines són les ambicions d’AR-DE a llarg termini?

A llarg termini, tenim l’ambició de consolidar el circuit a nivell de programació, espais i territori, i que sigui una cita imprescindible per als nous col·leccionistes i el públic interessat.

 

I per acabar, hi ha algun significat de la imatge de l’extintor d’AR-DE?

D’una banda, l’extintor representa un element habitual dels espais industrials, però també és una icona lligada al foc.

Quan sintetitzem en concepte d’Art i Disseny a AR-DE, des de Estudio Grande ens van proposar la idea de l’extintor i ens va agradar immediatament.

La imatge de l’extintor també ens va permetre treballar amb LuzidLab sobre l’app d’AR-DE i crear un projecte de realitat augmentada fent servir l’extintor com a senyalètica i icona que fos reconeixible pel públic.

 

Descobreix tota la programació de la segona edició d’AR-DE

Fotografía: Xabier Mendiola