Espais Fa 4 anys

Que és l’arquitectura efímera?

Als supermercats, als centres comercials, als museus, a les galeries d’art… fins al carrer trobem construccions d’arquitectura efímera!

Quan parlem d’arquitectura efímera ens referim a stands, showrooms o decorats de duració limitada. Tenen la capacitat d’alterar l’espai que els envolta de manera puntual. Es fabriquen amb materials molt lleugers i estan dissenyats per comunicar.

El disseny d’espais efímers elimina totalment els límits a la creativitat. Són un com un laboratori d’experimentació i d’acció de les tendències actuals.

En el projecte efímer l’espai es converteix en protagonista i la narració es desenvolupa a partir d’elements utilitzats. En aquest sentit, la llum o el so –si es que hi ha– cobren especial importància.

L’arquitectura efímera dona resposta a les necessitats d’un moment concret, sense necessitat de permanència en el temps.

A Poblenou Urban District tenim la sort de comptar amb dues empreses líders en aquest tipus de construccions. Indissoluble i Punto Consulting són, probablement, els responsables de molts dels stands o decorats que heu vist mentre aneu de compres.

A Punto Consulting són experts en disseny i producció per a experiències de punt de venda. Col·laboren amb les principals marques internacionals en els sectors del luxe de cosmètics, perfumeria, rellotgeria, calçat, joieria, accessoris i moda com Loewe, Chanel, Calvin Klein i Khiel, entre altres.

Punto Consulting

 

A més, també han creat The Punto Hub of Experts, una xarxa de professionals que actuen com a consultors en projectes de tot el món. Per garantir un servei excel·lent en cada part del procés creen equips amb els millors especialistes per a cada projecte.

Per un altre costat, Indissoluble és una empresa especialitzada en històries relacionades a través d’espais en museus, galeries, institucions i empreses privades com CCCB, Disneyland Paris, TMB, HP o la Fundació Mies Van Der Rohe Barcelona, entre altres.

Amb un equip multidisciplinari format per arquitectes, dissenyadors, enginyers, grafistes, vídeos creatius, periodistes, fusters, ferrers i tècnics de muntatges, creen experiències creatives i sensorials sota el concepte no limits entre les diferents disciplines.

El seu darrer treball va ser la remodelació de la sala permanent del Museu de la Ciència de Barcelona amb la producció de les estructures expositives (mampares i tarimes) i el disseny i la producció de la cúpula de cervell.

Indissoluble

Per últim, Mediodiseny. L’estudi de disseny dedicat a la producció de mobiliari, objectes i instal·lacions especials és líder en disseny i fabricació assistida per ordinador (CADCAM) i en tecnologies aplicades a l’arquitectura.

Respecte a la seva variant aplicada a l’arquitectura d’estands, sales d’exposició o decorats, destaca el mobiliari creat per a la botiga d’Agatha Ruiz de la Prada o la peça topogràfica de la ciutat de Barcelona per al Disseny Hub Barcelona (DHUB).