Art Fa 2 anys

Art al TRAM: intervenció mural

Aquesta setmana us portem una iniciativa amb la finalitat de reforçar valors socials i ambientals. Es tracta del projecte Art al TRAM entre l’empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvia de Barcelona i l’entitat cultural Rebobinart.

Aquesta producció de Rebobinart ha consistit en intervenir l’interior de la parada del TRAM de Cornellà Centre a Cornellà de Llobregat. Iker Muro, més conegut com a Mur0ne, va ser l’artista encarregat d’executar el mural artístic. Aquesta ha sigut la primera obra emmarcada dins Art al TRAM, un projecte d’intervencions artístiques de qualitat a diverses parades que TRAM vol fer en els pròxims anys per aconseguir així revitalitzar diversos espais semisoterrats i convertir-los en llocs més amigables.

El projecte a Cornellà Centre continua en aquesta línia de col·laboracions amb la finalitat d’apropar les expressions culturals a la ciutadania.

L‘acció, que ocupa 1.635 m², pretén aproximar l’art urbà i valors com la sostenibilitat, la innovació social i la inclusió.

L’artista Mur0ne va utilitzar un estil figuratiu i abstracte que va a cavall entre el que és tangible i el que és fictici. D’aquesta manera, ha transformat un lloc de pas per a moltes persones en un espai ple de colors vius que representen la multiculturalitat i diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d’un joc de perfils de cares que s’entrecreuen i que generen sensació de moviment.

Iker Muro (Mur0ne) és un artista i dissenyador gràfic espanyol que des de l’any 2002 ha plasmat desenes de murals en l’àmbit nacional i internacional.

L’entitat cultural Rebobinart es va fundar el 2012 i treballa amb una clara filosofia social que posa l’art urbà al servei de la dinamització social i cultural de l’espai públic. Des de l’entitat fomenten una visió de l’art urbà professional posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que s’arrelen al territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen en la ciutadania un gran sentiment de pertinença al seu barri o districte propiciant una cultura de la participació i del pensament crític.

A continuació, podem veure tot el procés del projecte Art al TRAM: