Està passant / Art Fa 3 anys

Art lumínic a La Plataforma

El pròxim dijous 6 de febrer a las 19:30, La Plataforma, galeria d’art contemporani i estudi de producció, obrirà les seves portes per inaugurar l’exposició “Interludis” de l’artista lumínic Maurici Ginés.

“Interludis” vol representar la identitat, la igualtat i la diferència dels individus com alguna cosa positiva a través de la incidència de llum en un element estàtic. Els elements que sobresurten en cada peça veuen alterada la seva percepció segons la posició de l’observador. Una exposició lumínica que interactua el públic a través de el joc de la percepció. 

A cada obra podem identificar diferents elements: un fons o suport en blanc, un element estàtic que sobresurt i una interferència lumínica. Aquests elements juguen amb l’observador a través del canvi de percepció de cada peça.

Maurici Ginés fundador i director artístic de Summalab, espai de creació on treballa noves experiències visuals i creacions artístiques de lightart, basa la seva investigació artística en la interacció de les persones, de manera abstracta i subjectiva amb la seva obra. Destaca el seu treball en l’espai urbà, a través de matrius de leds, mappings o instal·lacions de llum i les seves peces d’interior on l’obra busca una subtil co-productivitat amb les persones que les observen a través de la variable percepció de el color i la llum.

A més, La Plataforma, acollirà a meitats de febrer “Instants Cromàtics”, una instal·lació lumínica multiespacial que va ser presentada a la Biennal de Venècia. Les dues exhibicions s’emmarquen en el circuit lumínic Off Llum Barcelona 2020, organitzat per Poblenou Urban District dins el marc de el festival Llum Barcelona 2020.