Espais Fa 3 setmanes

La Barcelona dels 50’s i 60’s a IDEAL

L’IDEAL inaugurarà una nova experiència immersiva sobre la Barcelona dels 50’s i 60’s. La nova producció es podrà veure a partir del pròxim 9 d’octubre i ho farà sota el títol Barcelona Memòria Fotogràfica: Una experiència immersiva inoblidable a través del temps. Aquesta és la primera experiència immersiva sobre la ciutat de Barcelona mitjançant de la mirada de 6 dels millors fotògrafs catalans: Català-Roca, Maspons, Pomés, Biarnés, Miserachs i Colita.

Barcelona Memòria Fotogràfica: Una experiència immersiva inoblidable a través del temps és la primera producció pròpia de l’IDEAL. En ella es repassará la Barcelona dels anys 1950-1960 en un format innovador que oferirà una visió inèdita de la ciutat. La instal·lació estarà formada per peces immersives de gran format a 360º i comptarà amb realitat virtual, projeccions i propostes interactives a través de la intel·ligència artificial.

A mitjans del segle XX, els fotògrafs catalans van deixar de ser tècnics per passar a ser artistes. Influenciats per les avantguardes europees de principis de segle, van reivindicar la seva creativitat i van començar a tenir una mirada personal sobre la realitat. Parlem d’una generació de fotògrafs irrepetible, que va impulsar amb la seva mirada i atreviment artístic a la renovació absoluta del panorama fotogràfic.

Francisco Català Roca (1922-1998), Oriol Maspons (1928-2013), Leopoldo Pomés (1931-2019), Joana Biarnés (1935-2018), Xavier Miserachs (1937-1998), i Colita (1940) van fusionar la fotografia documental i periodística amb l’artística. Van fer una foto útil, viva, de carrer i del seu temps que s’ha convertit en un testimoni únic de les transformacions socials de la Barcelona dels anys 50’s i 60’s.

Durant els mesos de juliol, agost i fins al 30 de setembre, l’IDEAL segueix obert amb l’exposició Monet. L’experiència immersiva està a punt d’arribar als 100.000 visitants. L’aforament és limitat a 30 persones cada hora i s’estan seguint les mesures de seguretat i prevenció indicades per les autoritats sanitàries, així com unes pròpies específiques per a l’experiència.

Entradas: Barcelona Memòria Fotográfica