Espais Fa 4 mesos

La Barcelona dels 50’s i 60’s a IDEAL

IDEAL inaugura una nueva experiencia inmersiva que nos hará viajar en el tiempo hacia la Barcelona de hace setenta años. A través de este formato innovador, la exposición ofrecerá una visión inédita de la ciudad.

La primera producción propia del IDEAL podrá verse a partir del 30 de septiembre bajo el título BARCELONA MEMORIA FOTOGRÁFICA.

Además, BARCELONA MEMORIA FOTOGRÁFICA es también la primera experiencia inmersiva sobre la ciudad de Barcelona a través de la mirada de seis de los mejores artistas de la fotografía del país. Una visión inédita sobre la ciudad de los años 50 y 60 a través del arte digital con espectaculares fotografías de Francesc Català-Roca, Oriol Maspons, Leopoldo Pomés, Joana Biarnés, Xavier Miserachs y Colita.

La experiencia estará formada por piezas inmersivas de gran formato a 360º, realidad virtual, proyecciones y propuestas interactivas a través de la inteligencia artificial.

 

A mitjans del segle XX, els fotògrafs catalans van deixar de ser tècnics per passar a ser artistes. Influenciats per les avantguardes europees de principis de segle, van reivindicar la seva creativitat i van començar a tenir una mirada personal sobre la realitat. Parlem d’una generació de fotògrafs irrepetible, que va impulsar amb la seva forma de veure la realitat i el seu atreviment artístic a la renovació absoluta del panorama fotogràfic.

Francisco Català Roca (1922-1998), Oriol Maspons (1928-2013), Leopoldo Pomés (1931-2019), Joana Biarnés (1935-2018), Xavier Miserachs (1937-1998), i Colita (1940) van fusionar la fotografia documental i periodística amb l’artística. Van fer una foto útil, viva, de carrer i del seu temps que s’ha convertit en un testimoni únic de les transformacions socials de la Barcelona dels anys 50’s i 60’s.

Durant els mesos de juliol, agost i fins al 30 de setembre, l’IDEAL segueix obert amb l’exposició Monet. L’experiència immersiva està a punt d’arribar als 100.000 visitants. L’aforament és limitat a 30 persones cada hora i s’estan seguint les mesures de seguretat i prevenció indicades per les autoritats sanitàries, així com unes pròpies específiques per a l’experiència.

Entradas: Barcelona Memòria Fotográfica