Barcelona School of Creativity: creatividad inside-out
Barcelona School of Creativity: creatividad inside-out
Barcelona School of Creativity: creatividad inside-out
Barcelona School of Creativity: creatividad inside-out
Educació Fa 4 mesos

Creativitat Inside-Out

A Barcelona School of Creativity, Centre d’Alt Rendiment Creatiu situat al centre del Poblenou Urban District, són tots uns especialistes en Creativitat Inside-Out: una integració de diferents fonts, mètodes i tècniques, enfocades al desenvolupament del potencial creatiu mitjançant el treball corporal (Despertar Corporal), l’experiència sorpresa, la representació i el treball creatiu dirigit.

L’objectiu d’aquest tipus d’ensenyament és que en comptes d’anar a buscar la inspiració fora, en la imitació o seguint models que ens agraden i funcionen, despertem la creativitat que neix des de dins d’un mateix.

La matèria va adreçada a alumnes en els Programes d’Alt Rendiment Creatiu però si t’agradaria experimentar en què consisteix exactament ens ofereixen un cap de setmana obert a professionals de la creativitat.

Concretament, els dies 26, 27 i 28 de juny ens proposen el Workshop Creativitat Inside-Out, un cap de setmana en una masia fora de Barcelona ple de noves experiències per connectar amb aquesta creativitat que tots portem dins. Una oportunitat única per explorar el nostre interior connectant amb les nostres sensacions, experiències o emocions.

Perquè la creativitat és interacció, associació, recerca de noves connexions. I generalment imitem, reproduïm, busquem la inspiració fora.

L’objectiu d’aquest cap de setmana és aprendre a crear des de dins, des de la capacitat de connectar amb l’essència de les coses. Trobar la veu interior per crear des d’un jo més autèntic. Al taller s’aprendrà una altra forma d’explorar i crear connectant amb recursos propis per afrontar projectes creatius, ja siguin guions, il·lustracions o anuncis publicitaris.

Cada sessió és una presa de consciència: corporal, sensorial, visual, etc. en la qual l’emoció o la sensació es converteix en una font creativa. S’ explorarà amb les sensacions: amb els ulls tancats, amb música o en absolut silenci. Escrivint, dibuixant, assaborint, recordant, somiant …

creatividad inside out

Aquesta pràctica estimula i desbloqueja la creativitat produint un augment de la nostra capacitat per generar idees. Es tracta de trobar i aprofundir en la creativitat que cada un/a ja té en el seu interior, que ja hi era, gairebé inconscient, estimulada a través de l’experiència.

La metodologia és 100% experiencial amb formats individuals i en grup. El taller serà impartit per Anna Guasch, redactora publicitària que ha treballat per a firmes com Ogilvy Interactive, Saatchi & Saatchi Healthcare, o Lowe FMRG, entre altres, a més d’estar especialitzada també en el treball de consciència corporal i sensorial. A Barcelona School of Creativity és professora de Copy Inside-Out dins de la matèria de narrativa creativa i directora de comunicació de l’Escola.

I què té a veure la redacció creativa amb el moviment i la consciència corporal? Molt més del que pensem, afirma Anna. ”Hi ha dies que escric amb la panxa, altres que escullo les idees amb els músculs del nas i, sovint, faig el procés de el pensament creatiu mentre prenc consciència de la respiració”.

Escriptura, consciència, creativitat són disciplines que van a la recerca de camins, de connexions, de noves comprensions … i beuen de la mateixa font mentre prenem consciència de la respiració, de l’atenció que posem a les coses que fem, de la comunicació , la passió, l’enfocament, l’escolta, del fer esborranys, seleccionar, passar a net, escoltar.

Un laboratori creatiu per desaprendre i connectar que tindrà lloc a la Casa dels Llaurens, una masia a Besalú (Alt Empordà-Girona). Tota una experiència a la què ve de gust unir-se. Per a més informació i inscripcions visita la seva web.