Formació Fa 2 anys

Alumni de BAU lidera la Moda Sostenible

Cumulus és una prestigiosa associació internacional de centres universitaris d’Art, Arquitectura i Disseny de la qual el centre universitari de disseny BAU forma part.

Cumulus fomenta accions de disseny, projectes i investigació que condueixen a una societat més sostenible. En conseqüència, els representants de Cumulus van signar la Declaració de Disseny de Kyoto el març de 2008. Per implementar els ideals de la Declaració el 2009 es va crear el premi Cumulus Green.

En aquest sentit, Cumulus Green és un concurs de disseny internacional on els estudiants proposen solucions per abordar el pla d’objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides a partir de l’economia circular i el consum i producció responsable. La competició compta, a més, amb la col·laboració de la Fundació Ellen MacArthur qui treballa amb governs, empreses i centres formatius per construir una economia regenerativa i reparadora des del disseny.

Alumni de BAU entre les mencions d’honor del Cumulus Green 2020

Mireia Panisello amb el seu projecte Mama i Victor López amb el seu projecte (Neo) Waste van ser seleccionats per BAU per participar en el concurs, a què s’han inscrit 683 projectes representant a 163 universitats de 44 països.

El projecte Mama de Mireia Panisello és l’únic projecte espanyol d’un centre universitari -BAU- que ha obtingut un reconeixement de Menció d’Honor.

«Mama», un projecte zero waste que neix de la idea de materialitzar els nostres hàbits de consum i el seu impacte real en la societat i el medi ambient. Consisteix en incorporar tots els residus generats durant procés de producció en la mateixa peça.

El consumidor, en lloc de pagar únicament pel resultat final, ho fa per tot el que la peça de roba ha generat durant la seva fabricació. Així, s’aconsegueixen dues reaccions per part del comprador: visibilitzar l’aproximació del valor -tant econòmic com simbòlic- de la peça i responsabilitzar l’usuari de la seva gestió, acumulació o transformació.

El jurat ha destacat l’alta qualitat i diversitat d’enfocaments per abordar els desafiaments del nostre entorn social, ambiental i econòmic de les propostes presentades i afirma que «dirigir tota aquesta creativitat radical cap al desenvolupament de l’economia circular serà vital per construir la prosperitat econòmica i resiliència en el segle XXI. »

La Mireia també va guanyar el Premi ModaFad 2019 a la millor col·lecció de moda sostenible per «Mama». Aquests guardons estan orientats al reconeixement de professionals i empreses que en l’últim any hagin fet una aportació rellevant al món del disseny i la indústria de la moda.

Des de Poblenou Urban District volem felicitar a Mireia Penisello per aquest nou reconeixement al seu treball. També donar l’enhorabona a BAU per formar al talent del futur.