Espais Fa 2 anys

Bloomint Design: Nous Projectes

Aquesta setmana us presentem dos dels últims projectes de Bloomint Design, estudi de disseny d’interiors internacional amb seu al Poblenou. Es tracten en concret d’el projecte per a les oficines de Michelangelo Foundation & The Fondation de la Haute Horlogerie a més de la gestió de projecte per SFAM Ibèrica.

Michelangelo Foundation & The Fondation de la Haute Horlogerie

Aquest projecte d’interiorisme va tenir lloc al centre històric i industrial de Ginebra, dins de l’edifici de Pont de la Machine, on les dues fundacions «Michelangelo Foundation» i «Fondation de l’Haute rellotgeria» han creat a Ginebra una vitrina internacional per als artesans de la rellotgeria. Aquest espai presenta el saber fer dels artesans de la rellotgeria per tal de perpetuar i transmetre-ho a les noves generacions.

Els oficis d’art són l’origen de la creació. Aquest origen a què hem de tornar per ubicar-lo al centre de l’discurs, la mà que dóna forma.

El Pont de la Machine veu passar l’aigua, i veu passar la gent. Com l’aigua que circula sota l’edifici, han volgut reforçar la noció de fluïdesa dins dels espais interiors. Es tracta de crear llocs permeables que afavoreixin la col·laboració, la sinergia i la creativitat. I així permetre la circulació d’històries dins de l’espai i difondre-les cap a l’exterior.

El seu objectiu és posar a les persones en el centre de l’espai a fi de promoure els intercanvis i la creativitat per transmetre millor entre les generacions futures l’excel·lència del saber fer.

Reforçar la noció d’herència i preservar el mobiliari del passat permet crear espais de futur. Es tracta d’innovar creant els «objectes de bellesa» fets a mà i així aconseguir l’equilibri d’un mobiliari artesanal i innovador. D’aquesta manera van seleccionar la fusta i el teixit, com materials nobles que puguin ser transversals en el temps i seduir a les noves generacions.

La planta baixa acull les oficines de la Fondation Michelangelo. Pensat com un llenç en blanc minimalista, l’espai posa en valor les nombroses peces d’artesans de l’art de la fundació. Una biblioteca feta a mida destaca amb el seu blau intens; aquesta permet recollir les magnífics llibres de la Fondation Michelangelo.

Al primer pis hi ha les oficines de la Fondation de la Haute Horlogerie, un espai de treball elegant. De cada costat de l’atri, un color de murs i sostre en blau condueix a les ales de l’edifici on es troben els espais de treball en open space.

Al centre de l’atri, un conjunt de meduses lluminoses en paper realitzades per Géraldine Gonzalez, suren en l’aire. Una obra d’art única i poètica que aporta a l’atri moviment i calidesa.

Però aquest no és l’únic projecte que han realitzat recentment. També cal destacar el seu projecte per a l’empresa SFAM Ibèrica. L’empresa francesa especialitzada en assegurances per a telèfons mòbils, multimèdia i objectes connectats, ha ubicat a Barcelona la seva primera seu internacional, específicament a l’emblemàtica Torre Mapfre.

Bloomint Design s’ha encarregat de tota la gestió de projecte. Com apunten ells, no sempre es tracta de disseny, en alguns projectes es necessita comunicació, coordinació i supervisió sense un nou projecte de disseny. Això és el que SFAM IBERICA va requerir per al seu nou espai d’oficines a la Torre Mapfre.

L’estètica es va basar en una mateixa línia de disseny que la companyia segueix en totes les seves oficines a Europa: mínima, neta i monocroma. Bloomint es va encarregar d’una coordinació meticulosa entre el client, la torre i l’equip de construcció per a una implementació ràpida i neta. El projecte es va estendre a 4 plantes en un dels gratacels més famosos de Barcelona amb vistes increïbles.