Espais Fa 2 anys

Casa Asia arriba a Filmin

El passat 15 de juliol, es va inaugurar el Canal Casa Àsia a Filmin. La plataforma de cinema online Filmin i Casa Àsia han arribat a un acord per a la creació d’un nou canal dedicat en exclusiva a cinema de tot el continent asiàtic.

A la plataforma es poden veure les primers 28 estrenes, tots ells inèdits a Espanya, amb títols procedents de l’Afganistan, Birmània, Cambodja, Corea de Sud, Filipines, Índia, Japó, Nova Zelanda, Singapur, Sri Lanka i Tailàndia, al costat d’èxits de directors consagrats com Kyoshi Kurosawa, Lav Diaz o Migdia Z, Anocha Suwichakornpong (Premi Prince Claus Fund Award, 2019) i títols premiats com Wolf and Sheep (Afganistan, 2016) Premi Especial a la Secció Oficial de Festival de Cannes (Quinzena de Realitzadors) o Journey to the Shore (Japó, 2015), que va obtenir el Certain Regard Award al millor director de Festival de Cannes.

L’objectiu és ampliar progressivament el catàleg de Filmin amb nous títols inèdits comercialment al nostre país i dedicar un espai diferenciat al cinema asiàtic, posant especial atenció en les cinematografies minoritàries.

Filmin és una plataforma de cinema i sèries online que opera a Espanya des de l’any 2008 i a Portugal des del 2016, sent la primera companyia a oferir un servei de tarifa plana al nostre país. Actualment Filmin també està disponible a Mèxic a través d’FilminLatino, una plataforma creada amb la col·laboració d’IMCINE.

Per la seva banda, Casa Àsia aporta el seu segell de qualitat i coneixement. Organitza anualment l’Asian Film Festival Barcelona (AFFBCN), certamen especialitzat en el millor cinema asiàtic, i celebra cicles de cinema sobre Àsia cada cap de setmana. Aquest organisme de diplomàcia pública amb seu a Barcelona i Madrid, va ser creat el 2001 per contribuir a un millor coneixement d’Àsia-Pacífic i les seves cultures i impulsar el desenvolupament de les relacions entre les societats d’Àsia, el Pacífic i Espanya.

Aquestes són 3 de les grans estrenes que trobaràs en el Canal Casa Àsia de Filmin:

  1. “Nina Wu”, de Midi Z (Birmània, 2019): Presentada a Canes i premiada a Sitges, és un contundent i explosiu al·legat contra els abusos sexuals en la indústria de cinema. Un “Irma Vep” sota la influència d’Harvey Weinstein.
  2. “Gukoroku (Traces of Sense)”, de Kei Ishikawa (Japó, 2016): Aquest contundent thriller psicològic sobre el brutal assassinat d’una família aparentment perfecta en el qual ressonen ecos de “Psicosi” va ser presentat al Festival de Venècia.
  3. “To Live To Sing”, Johnny Ma (2019): Pel·licula presentada a la Quinzena de Realitzadors de Canes, ens ofereix una commovedora i interessant història sobre una petita companyia d’òpera xinesa tradicional que lluita per sobreviure.

Esperem que gaudiu d’aquesta nova proposta que sorgeix en el moment perfecte per a gaudir del cinema a l’estiu. Estem desitjant que ens expliqueu les vostres recomanacions personals a través de nostres RRSS!