Està passant Fa 6 mesos

Cicle de cinema iranià de Casa Asia

Casa Àsia programa a Barcelona un cicle de cinema iranià que es va fer a Madrid. Son vuit pel·lícules realitzades al 2017 per la nova generació de cineastes que s’ha format a l’Iran, l’aportació dels quals ha consolidat l’existència d’un cinema nacional iranià.

La majoria de produccions d’aquest cicle de cinema es nodreixen de temes, paisatges i figures de la vida quotidiana local, encara que el tema històric com la guerra Iran-Iraq (Vila Dwellers) o com certs períodes sensibles de la República islàmica (High Noon Story) també tenen un important paper en la mesura que mostren la capacitat dels seus autors per travessar el passat des d’un present cada cop més obert i en el qual el cinema té un paper de primer ordre. Aquest cicle de cinema ens aproxima en aquest cas a mons als quals d’una altra manera no tindríem accés, i que no obstant això podem compartir fàcilment 

Les películes d’aquest cicle de cinema van ser projectades a l’Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN 2018. Aquest any l’Asian Film Festival 2019 se celebrarà del 30 d’octubre al 10 de noviembre.

Dissabte 7 de setembre de 2019
20.00 h AZAR, Dir. Mohammad Hamzei | Iran | 2017 | 85 min

L’Azar no és la típica dona i mare iraniana tradicional. Juntament amb el seu marit l’Amir, regenta un restaurant de pizzes i participa en carreres de motos. L’Azar haurà de prendre una estranya decisió enmig de la difícil i complexa situació que viu quan, de sobte, es produeix un succés catastròfic. La pel·lícula ha estat projectada al 15th Dubai International Film Festival (2017) i en el CineIrean Festival (2018). Mohammad Hamzei va néixer a Arak el 1979 i es va llicenciar en direcció cinematogràfica. Hamzei ha dirigit un gran nombre de curts com As AlwaysNear of Far i According to a Habit o obres videogràfiques com ScratchThe Sound of Raining i Habib Agha. Al 2017, Hamzei dirigir el seu primer llargmetratge amb Azar.

Dissabte 14 de setembre de 2019, 20.00 h
FORTY BALDIES, Dir. Sadegh Sadegh Daghighi | Iran | 2017 | 86 min

A causa d’unes intenses pluges, roman tallat l’únic pont que connecta el poble amb la ciutat, el que causa problemes als habitants del poble. Un dels habitants pateix una malaltia i necessita urgentment un medicament. El pont tallat causarà un greu problema a la família del malalt. La pel·lícula s’ha projectat aquest any passat al Zlin Film Festival for Children and Youth de la República Txeca. Sadegh Sadegh Daghighi no només ha fet curtmetratges i documentals, sinó que també té experiència en gravació de so, edició i efectes especials. La seva primera pel·lícula, Hero Boy (2012) va guanyar quinze premis del Festival de Cinema Fajr i del Festival Internacional de Cinema per a Nens i Joves Adults.

Dissabte 21 de setembre de 2019
20.00 h APPENDIX, Dir. Hosein Namazi | Iran | 2017 | 81 min

En Resa porta a la Zariñe, la seva dona, a l’hospital, on li diagnostiquen apendicitis i ha de ser operada. Com que la Zari no té assegurança mèdica, en Resa li demana a una amiga de la seva dona, la Leila, poder utilitzar la seva cartilla mèdica. Així doncs, la Leila es fa passar per l’esposa de la Reza, i aquí comencen una sèrie de tensions a l’hospital. Hosein Namazi és director i guionista. Va començar a elaborar pel·lícules amb només 13 anys en la Societat del Cinema Juvenil. Ha rodat diversos curtmetratges com MitjanitEl camerinoDéu que és a propAmb el color de l’aigua i La núvia guanyadoraAppendix, el seu primer llargmetratge, l’ha fet mereixedor del premi al millor guió al Festival Internacional de Cinema de Montreal 2018 i forma part del Fajr International Film Festival de 2019. Va rebre el Premi al Millor Guió, concedit pel Jurat de la Secció Oficial de l’última edició de l’Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN.

Dissabte 28 de setembre de 2019
20.00 h LINA, Dir. Ramin Rasuli | Iran | 2017 | 88 min

Després d’unes anàlisis de sang, la Maryam descobreix que els seus pares no són els seus pares biològics. La Maryam està decidida a descobrir qui és el seu veritable pare i per què mai va tornar per ella. Després de molt buscar, rep un número de telèfon de l’Afganistan. Ramin Rasuli ha dirigit llargmetratges, curtmetratges i documentals, entre ells El cinematògrafNovena plantaL’accidentEl veí i El meu canellLina és el seu primer llargmetratge, que ja ha estat projectat al Sofia Menar Film Festival.

Lloc
Cinemes Girona
c/ Girona, 175
Barcelona

Entrada: Entrada general: 3,5 euros | Preu abonats i socis dels Cinemes Girona: 2 euros

 


CASA ASIA