Convocatòria oberta: novena edició del Concurs d’Arquitectura Avançada de l’IAAC

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) convoca la novena edició del Concurs d’Arquitectura Avançada com una reflexió global per repensar els assentaments humans en un moment en què els nostres entorns naturals i els hàbitats humans estan més entrellaçats.

El planeta està immers en un procés d’urbanització ràpid mentre ens enfrontem simultàniament a una greu crisi climàtica que cal abordar. El model de les Biociutats, ciutats que segueixen principis ecològics per tal de promoure la vida i la biodiversitat, ofereix possibles solucions de disseny interessants. Amb això a la ment, el concurs vol plantejar la següent pregunta:

Com podem reimaginar les nostres ciutats com Biociutats, capaces de crear una relació recíproca i ecològicament en sintonia amb la natura?

La competència d’aquest any desafia estudiants i professionals de tot el món a proposar dissenys d’espais urbans, ciutats, edificis, objectes o solucions de qualsevol escala, dirigits a la transició a Biociutats i que reflecteixen diferents condicions culturals, ambientals, econòmiques o socials . Aquestes propostes haurien d’explorar com es poden adaptar a les relacions canviants entre els sistemes humans i naturals en un moment de crisi climàtica.

El jurat del concurs estarà compost per experts rellevants de tot el món.

Cada guanyador rebrà un premi monetari juntament amb una beca completa per realitzar un Màster a l’IAAC durant l’any acadèmic 2022-23.

Els guanyadors també seran convidats a presentar el seu projecte a Barcelona a l’octubre del 2022 durant la celebració de Barcelona com a Ciutat Forestal Europea, organitzada per l’Institut Forestal Europeu en col·laboració amb diverses institucions i organitzacions de Barcelona.

L’esdeveniment de llançament va tenir lloc l’11 de gener passat amb una conferència de l’aclamat arquitecte italià Stefano Boeri. La conferència va tractar de la necessitat d’un canvi de paradigma al sector de l’arquitectura i de l’urbanisme com a procés de transició ecològica.

El divendres 14 de gener, Meg Lowman farà una conferència sobre el concepte del 8è continent, la copa dels arbres, on viu aproximadament el 50% de les espècies del planeta. Lowman parlarà sobre les seves exploracions a les copes dels arbres, que contribueixen a la conservació dels boscos a través del model d’ecoturisme. Aquesta conferència és part de la preparació del concurs.

Els participants podran registrar-se al concurs fins a l’1 de juny de 2022.

Més informació