Espais Fa 2 anys

Deco a Poblenou Urban District

A l’exposició Del món al Museu. Disseny de producte, patrimoni cultural que es pot visitar al Museu del Disseny és una mostra representativa de dissenys propis de la llar. Alguns d’ells han rebut premis per la seva qualitat i altres són reconeguts per haver-se convertit en símbols d’una època o d’un esdeveniment concret. També n’hi ha que són populars gràcies a la seva funcionalitat o al seu aspecte, i últimament, molts d’ells, per la seva sostenibilitat en pro d’un consum més racional.

Si volem asseure’ns fem servir una cadira, per fer la bugada una rentadora, per veure encenem una llum…En el nostre dia, dia estem envoltats de disseny i moltes vegades no analitzem, que tot, absolutament tot, ha estat dissenyat per algú, en una època i un moment determinat. En aquesta exposició podrem veure objectes de la vida quotidiana, personal o col·lectiva que ens han acompanyat al llarg de la vida i que ens mostren que a mesura que el món canvia també ho fan els objectes.

Les nostres cases, com nosaltres, probablement no tornaran a ser iguals després el confinament. Ens hem adonat -més, si és possible- de l’importància de tenir una casa acollidora i funcional. Aquests més de 60 dies a casa, ens han servit per prendre consciència dels mobles que ens agraden i els que no, del que és pràctic, el que ens falta i el que volem canviar arran de la situació viscuda.

I, precisament per la importància que té la decoració en el nostre benestar i confort, volem parlar-vos de dos llocs de referència en temes deco, al Districte Creatiu de Barcelona que són:

Última parada, l’oasi del vintage

Última Parada es troba al Carrer Taulat 93, i el nom va sorgir perquè antigament, en aquest carrer acabava una línia de tramvia que arribava des de Barcelona.

Regentada pels fotògrafs Bèla Adler i Salvador Fresneda, que viuen a cavall entre Barcelona, ​​Girona i New York, han creat aquest lloc amb un ambient càlid, original i acollidor. Allà trobem mobles, taules, cadires, objectes i dissenys de mobles a mida, vintage i industrials.

A Última Parada hi ha peces de mobles industrials procedents de ferreries, fusteries i altres llocs més insospitats que posteriorment Salvador restaura per dotar-los de funcionalitat i convertir-los en objectes únics amb personalitat pròpia que van molt més enllà de l’ús decoratiu.
Recorren antiquaris i antigues fàbriques sense parar, a la recerca de noves peces per afegir a la col·lecció, al mateix temps que dissenyen peces noves i exclusives a mida per a clients que confien en el seu talent i manera de fer.

També us recomanem visitar la botiga Úlima Parada a Corça (Girona) on també hi ha garden i restaurant on degustar els productes ecològics i de proximitat de la zona.

BD Barcelona Design: disseny des de 1972

Va ser creat com una petita productora amb el nom original de Bocaccio Design el 1972 pels arquitectes de Studio Per, format per Óscar Tusquets, Pep Bonet, Cristian Cirici, Lluís Clotet, juntament amb Mireia Riera, amb l’objectiu de produir els projectes que altres empreses del sector rebutjaven una vegada darrere l’altra.

Avui, més de 40 anys després segueixen amb un únic showroom-gallery aquí, al Poblenou. Al front segueixen els que eren tot i que s’han sumat noves ments com la del publicista Lluís Bassat.


BD Barcelona Design és una marca espanyola de prestigi internacional i de culte. El catàleg de la firma té una col·lecció molt completa de butaques, cadires, taules, aparadors i complements de luxe de dissenyadors nacionals i internacionals de renom com Jaume Hayón, Ross Lovegrove, Konstantin Grcic, Ettore Sottsass, Javier Mariscal i els mateixos Óscar Tusquets, Pep Bonet o Lluís Clotet, entre molts altres. També són editors del mobiliari que l’arquitecte Gaudí va dissenyar per als seus famosos edificis a Barcelona, ​​així com peces que disseny el pintor Salvador Dalí.

Descobreix el seu espectacular showroom al C/ Ramon Turró, 126.