artistas seleccionados wac20

Parlem amb artistes d’altres WAC

Com ja vam anunciar la setmana passada, estem treballant per reprogramar i adaptar el Windows Art Circuit (WAC) d’aquest any a les noves circumstàncies. Mentrestant, vam parlar amb Alessia Innocenti (@alessiainart) i Sandra Betancort (@betanprismas), participants en edicions passades del WAC.

Preguntem sobre la seva experiència en el Windows Art Circuit i ambdues coincideixen que participar al WAC és una excel·lent oportunitat per promoure i exposar el seu treball en un context urbà que també els va permetre interactuar amb altres artistes i conèixer els seus treballs.

La Sandra va participar en dues intervencions murals al WAC 2018 i afegeix: “És bastant dinàmic i interessant perquè diverses disciplines artístiques es van donant al mateix temps en viu. Ha estat súper bé formar part d’això. Haver participat al WAC m’han obert a altres oportunitats de projectes i de creació en altres espais”.

Per la seva banda, l’Alessia ens ha acompanyat al WAC des de 2018. Sobre la seva experiència al WAC, l’Alessia respon: “Sento que es genera diàleg i un intercanvi amb el públic que transita i això m’encanta. També crec que és molt positiu perquè li dóna autenticitat i bellesa al barri. A més, com és gratuït i obert a tota mena de públic, l’art es fa accessible a moltes més persones que potser en la seva quotidianitat no estan en contacte amb l’art”.

Les dues artistes es van conèixer al primer WAC d’ambdues i, des de llavors, han treballat juntes en projectes com Le Mur a París, el Complex Esportiu de Pineda de Mar i Arnau Gallery, a Barcelona.

Encara que tenen estils molt personals, la seva visió artística té moltes similituds. Coincideixen en el constant estudi, desenvolupament i representació plàstica de la llum. L’Alessia amb les seves geometries en degradi i amb el seu efecte de fluorescència i la Sandra amb el rebot de la llum sobre els prismes, creant geometries.

Per a ambdues el color és fonamental, aconseguint construir una diversitat de plans colorits i harmònics que coexisteixen i ressonen en els espais que han intervingut.

Preguntem a l’Alessia sobre el procés creatiu que van seguir a Arnau Gallery: “A diferència del mural anterior que vam realitzar juntes, no apliquem la idea de simetria. En aquest ens basem més aviat una idea de recorregut cromàtic, passant per tota la gamma de l’arc de sant Martí més l’escala de grisos. Aquest mural l’hem anomenat “Plans dimensionals de color”.

Tant al WAC com en la col·laboració conjunta a Arnau Gallery, han comptat amb el patrocini de Montana. I la Sandra ho té clar: “Poder comptar amb la quantitat d’esprais i amb la gamma de colors que volem utilitzar sense restricció, ajuda a l’artista a ser més creatiu, tenint llibertat de creació sense límits”.

Per acabar, els hem preguntat sobre els projectes en què estan treballant actualment.

Durant la quarantena Sandra està treballant en un llenç que viatjarà a Miami quan es reprenguin els enviaments. A l’horitzó també hi ha diversos projectes, com un mural pendent d’acabar a Suècia amb Youth Power Europe. Es tracta d’un projecte en el qual joves aturats de zones desfavorides treballen mà a mà amb l’artista en el mur. D’aquesta manera, omplen d’art i color el seu propi barri.

Per la seva banda Alessia ha estat treballant en una sèrie de pintures d’acrílic sobre paper anomenades “Pulsacions”, que representen la freqüència del pols, a l’igual com els batecs del cor que marquen un ritme.

Aquest procés de creació ha estat marcat per diverses emocions que moltes vegades les ha experimentat com dualitat: llum / ombra, alegria / tristesa, quietud / moviment, vida / mort, superficialitat / profunditat.

Moltes gràcies pel vostre temps, desitgem veure-us aviat per Poblenou Urban District.