Art Fa 3 anys

Entrevista amb Inés Valls

Aquesta setmana hem tingut el plaer d’entrevistar a la pintora Inés Valls, artista membre de la comunitat de Poblenou Urban District des de fà gairebé un any, per conèixer millor la seva obra i l’espai Rosa Palo.

Inés, artista plàstica d’art contemporani amb seu a Barcelona, amb cursos especialitzats de la Bau de Barcelona i de la Saint Martins School de Londres, en uns inicis va centrar la seva obra en la il·lustració infantil però a poc a poc ha desenvolupat la seva obra cap el vessant més abstracte. Recentment ha col·laborat amb l’ estudi Javi Escobar Interiorismo amb una peça exposada en Casa Decor.

 

P: Com van ser els teus inicis com a artista?

I: Fascinada per l’art plàstic del meu pare i els colors que emprava la meva mare per treballar, vaig començar a pintar i dibuixar de molt petita, amb una curiositat i interès que anava molt més enllà d’un entreteniment. Els pinzells i llapissos van esdevenir una part de mí, un allargament dels meus dits, i des d’aleshores, mai els he deixat. Quan pintava, entrava en una altre dimensió. Llicenciada en Ciències Empresarials, Marketing i RRPP, vaig emprendre una carrera professional al món de la comunicació empresarial, on vaig gaudir i aprendre molt. Però les circumstàncies personals i una crisis socioeconòmica em van fer replantejar la meva història, i vaig tornar a la meva essència, la pintura.

Compartir espai a Nauart, un co-working d’artistes al Poblenou, esdevingué una experiència molt interessant, però va sorgir una oportunitat de continuar evolucionant amb el meu propi espai. Era un vell taller mecànic que em tenia el cor robat tot i l’estat lamentable en que es trobava. I així va néixer, al núm. 3 del Carrer Pellaires, Rosa Palo Bcn. El nom que descriu el meu color preferit i la meva ciutat estimada.

 

P: Parla’m de la teva identitat dual de Valls Fortuny / Rosa Palo 

I: Rosa Palo Bcn és un espai creatiu on treballo a diari, és el meu estudi/galeria, on també puc mostrar la meva obra. Més enllà d’aquesta activitat principal, el taller esdevé un espai on també s’organitzen exposicions col·lectives, workshops, tallers infantils, concerts, activitats culturals o esdeveniments empresarials a mida, sempre en un entorn artístic. 90m2 interiors amb sostres de 5metres i 40m2 de pati fan de Rosapalo Bcn un espai adient per activitats especials. És també un espai on promocionem i impulsem l’art en femení.

(Foto: col.laboració amb estudi Javi Escobar Interiorismo amb peça per a Casa Decor)

 

P: Inés, en què s’inspira la teva obra? Parla’ns d’ella.

I: La meva obra abstracta està enfocada i inspirada en els elements de la natura i en els sentiments que ens provoquen. Vida i Amor. Calma i passió. Moviment i repòs.  A través d’un estil propi caracteritzat per la textura, una tècnica mixta sobre tela i l’ús de pigment en or i plata, busco instants precisos que recreen vistes aèries d’oceans en moviment esquitxant la sorra de platges salvatges, immersions en fons marins, la lluna en la seva fase més màgica o cels rosats que evoquen l’eternitat.  A partir de la pura intuïció, sense planificar res, deixo que els propis pinzells i la paleta de colors em guiïn per crear col·leccions vives, atemporals, exclusives i suggerents en recerca de l’equilibri i l’armonia amb l’entorn.

Més enllà de la decoració d’un espai, el meu objectiu és transmetre emocions, despertar pensaments positius i submergir a qui l’observa en un món de felicitat, amor, pau i esperança a través de la pintura.

Entenc la pintura com un diàleg a tres bandes, el que jo vull projectar i expressar, el que transmet la pròpia obra per ella mateixa, i les emocions que rep la persona que l’observa. Una conversa armònica que quan flueix, és el més bonic que li pot passar a un artista.

 

Gràcies Inés pel teu temps i per compartir amb nosaltres la teva obra.