Formació Fa 4 anys

Crea el teu curtmetratge en 8 passos

El Festival de Cinema In-FCTA (Festival de Cinema de la Terra Alta) neix a Bot l’any 2017 de la mà de l’actor Iván Massagué. En el marc de festival, l’escola FX Animation imparteix formacions per aprendre a realitzar un curtmetratge professional. Aquesta iniciativa està destinada a totes les persones amateur que estiguin interessades en el setè art.

Del 6 al 17 de juliol a través de l’Instagram Live de festival In-FCTA, els professors acreditats de FX Animation aprofundeixen en la màgia de fer cinema. Durant les formacions, es treballa tant del punt de vista teòric com la part més pràctica.

Quins elements entren en joc a l’hora de fer un curtmetratge?

1. Direcció de fotografia
Dimarts 7 de juliol amb Ignacio Pujol.

És el responsable de tota la part visual de la pel·lícula: l’enquadrament, la il·luminació, l’òptica a utilitzar, els Moviments de càmera, etc. També decideix des del punt de vista conceptual una determinanda la tonalitat general de la imatge i l’atmosfera òptica de la pel·lícula.

2. Etalonatge
Dimecres 8 de juliol amb Toni Mena.

Es refereix a la correcció i gradació tant del color com de la llum. Es tracta d’una part molt Important dins de la postproducció, ja que té un impacte directe sobre l’ambientació que es busca, les sensacions que es volen transmetre i la forma en què és percebrà la història. ⁣

3. Producció
Dijous 9 de juliol amb la Bibiana Nen.

S’encarrega dels aspectes organitzatius i tècnics de l’Elaboració d’una pel·lícula. La preparació i Planificació de tu projecte seran vitals perquè el curtmetratge es desenvolupi de la manera i en els timings que has establert.

4.Edició
Divendres 10 de juliol amb Guillem Comas.

De manera molt resumida, és el procés (per una part mecànic i per una altra narratiu) en què es pren tot el material visual filmat en brut i s’ordena. L’objectiu és narrar la història d’acord amb un guió o voluntat de director / a i donar-li una continuïtat per explicar una història gràcies a la juxtaposició d’escenes.

5. Guió
Dilluns 13 de juliol amb Miquel Arjona.

El procés de creació d’un guió cinematogràfic és el principi de tot: és la història que volem explicar, com interactuen els diferents personatges i com es plasma la idea que va sorgir en el nostre cap.

6. Efectes
Dimarts 14 de juliol amb Marta Serafini.

Els efectes permeten crear l’impossible. Què són?, per què començar a treballar com FxTD?, quina diferència hi ha entre un specialisti un generalist? De tot això es parlarà al taller.

7. Realització
Dimecres 15 de juliol amb Fabriciod’Alessandro.

És el procés pel qual es crea un vídeo: com traslladar una història a la pantalla del cinema.

8. Postproducció
Dijous 16 de juliol amb Adrià Ruiz.

La postproducció és el conjunt de processos i tècniques que es duen a terme una vegada conclòs el rodatge o producció fins a aconseguir el resultat final.

Quan acabin les formacions, ja estaràs a punt per crear el teu propi curt i enviar per participar en el concurs de curtmetratges de festival In-FCTA que aquest any se celebra de manera online a través de les xarxes socials i el web del festival.