Gastronomia Fa 2 mesos

Food Tech 3.0: sostenibilitat alimentària

Al 2021 Barcelona serà la Capital Mundial d’Alimentació Sostenible. I, fent passos en aquesta direcció, el pròxim 9 de desembre tindrà lloc el Food Tech 3.0, una trobada digital organitzada per Fab Lab Barcelona, ​​sobre tecnologia de codi obert per a la producció alimentària.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el FoodSHIFT 2030, un projecte que busca transformar els sistemes alimentaris europeus i les polítiques d’ús, venda i producció d’aliments en favor d’un futur baix en carboni i més circular, mitjançant el consum de menys carn i més dietes vegetals.

A través de la implementació de tecnologia alimentària, Food Tech 3.0 fomenta un sistema que prioritza a la comunitat i a la ciutadania; a la sostenibilitat holística que proporciona impactes ambientals, socials i econòmics positius; i a les pràctiques de disseny obert, equitat i accessibilitat.

L’esdeveniment online comptarà amb la participació de nombrosos col·laboradors, entre els quals, ens enorgulleix destacar a l’equip de Leka, el Restaurant Open Source que aposta per un projecte laboral basat en la sostenibilitat, la circularitat i l’alimentació ètica.

 

 

A més, durant el Food Tech 3.0, s’obrirà una convocatòria en què professionals i innovadors catalans del sector de l’alimentació i la tecnologia podran presentar les seves propostes fins al 15 de gener.

Els innovadors que hagin estat seleccionats, treballaran juntament amb un grup de “makers” locals en diverses temàtiques que van des de l’electrònica a la planificació per a futurs emergents. Junts milloraran els nivells de preparació tecnològica i social de les iniciatives en un Fab Lab; connectaran les seves idees amb els problemes latents de les comunitats i desenvoluparan els seus coneixements per capacitar altres en l’ús i hackeo de la tecnologia per a establir una ciutadania alimentària.