Música Fa 12 mesos

Francesco Tristano a L’Auditori

Francesco Tristano presenta la seva fantàstica experiència musical anomenada ‘Tokyo Stories’ el 15 d’octubre a la nova edició del Sit Back a L’Auditori.

iOS i Android; l’hiperrealisme i l’impressionisme; la música clàssica i l’electrònica… són conceptes incompatibles. A priori, ja que la física ens demostra el contrari: la llei d’atracció ens diu que els pols oposats s’atrauen. I, si no, que l’hi diguin a Francesco Tristano.

Francesco Tristano és especialista en música barroca. Graduat a la Julliard School de Nova York, va debutar als 19 anys a l’Orquestra Nacional Russa amb la qual va gravar el 5è Concert per a Piano de Sergey Prokofiev. També va presentar i va conduir una adaptació per a piano i cordes de Les Quatre Estacions de Vivaldi amb només 23 anys. Però si no us van Bach, ni Chopin ni els compositors clàssics no worries, segueix llegint.

Francesco Tristano és un dels pianistes més valents del seu temps i no ho diem a la lleugera: posa en comú la música barroca i l’experimental del s.XX.

Es va donar a conèixer en l’escena de l’electrònica al versionar piano ‘Strings Of Life’, un dels himnes del techno del mitiquisimo Mayday aka Derrick May.

 

Des de llavors, la seva discografia és de 15 àlbums.’Tòquio Stories’ (2019) és l’últim disc del pianista i compositor. No heu pensat mai allò de “si això fos una pel·lícula, aquest moment sonaria així”? Jo si. I, pel que sembla, Francesco Tristano també. L’avantatge de ser músic és que pots compondre la BSO de la teva vida. O, com passa a ‘Tòquio Stories’, de moments concrets de la teva vida. El disc on destil·la les seves experiències personals i la seva admiració profunda per la ciutat japonesa a 16 peces originals per a piano i electrònica. Compost per Tristano i gravat principalment a Tòquio, l’àlbum compta amb artistes convidats, com els músics japonesos U-Zhaan, Keiichiro Shibuya i Hiroshi Watanabe, l’artista electrònic argentí Guti i el mític músic francès Michel Portal.

Viatja sense moure’t de L’Auditori i deixa que Francesco Tristano et guiï amb cada nota per el seu Tokyo particular.