Art Fa 7 mesos

Vila Casas: Premi de Fotografia 2020

Des de 1998, la Fundació Vila Casas treballa per a la promoció d’artistes contemporanis i la seva obra mitjançant els Premis Fundació Vila Casas.

Els Premis Fundació Vila Casas es van crear l’any 2001. Des de llavors, se celebren anualment i, de forma rotativa, es premien tres disciplines diferents: fotografia, pintura i escultura. Seguint aquest criteri, aquest any se celebra el Premi de Fotografia de la Fundació Vila Casas.

La convocatòria per a participar està oberta fins al 14 d’abril.

El jurat està format per diverses personalitats relacionades amb aquesta disciplina. Parlem d’Álvaro Sánchez Montañés -guanyador de l’últim premi de fotografia-, la directora de Fabra i Coats Joana Hurtado, la gestora cultural Joana Roda, el col·leccionista i fundador de l’enyorada sala Metrònom Rafael Tous, el vicepresident de la Fundació Vila Casas Antoni Sagnier i el seu president, Antoni Vila Casas juntament amb el director d’Art de la fundació Àlex Susanna Nadal.

  • Pots consultar les bases de la convocatòria al complet aquí.

El certamen dedicat al talent fotogràfic es va celebrar per última vegada en 2017. L’obra guanyadora del Premi de Fotografia de la Fundació Vila Casas d’aquell any va ser ‘Rocket’, del fotògraf Álvaro Sánchez Montañés.

Format en enginyeria aeronàutica per la UPM, la relació d’Álvaro Sánchez-Montañés amb la fotografia va començar als 18 anys quan, de manera atzarosa, va adquirir una càmera Zenith en el famós Rastre madrileny. Des de llavors, ha alternat la fotografia amb l’enginyeria aeronàutica.

Les seves fotografies tenen un contingut poètic brutal. En elles, la relació entre l’entorn natural i l’artificial que conformen l’hàbitat de l’ésser humà xoquen, creant així situacions de les quals sorgeix un nou tipus de bellesa basada en la relació harmònica de caos i ordre.

Després del Premi de fotografia de la Fundació Vila Casas de 2017, l’any 2018 es va celebrar el Premi d’Escultura i al 2019 el Premi de Pintura.

Aquest any, veurem al Museu Can Framis l’exposició individual de Jordi Martoranno, guanyador en 2019 per la seva obra Y-Zone.