Està passant Fa 2 anys

Let’s «Gameplay» al CCCB!

Les consoles i els videojocs porten formant part del attrezzo de la llar des dels 70’s. Jo, que sóc dels 90’s  abans de tenir el meu primer ordinador i de conèixer la immensitat d’internet, recordo perfectament a casa meva la Sega i Sonic.

Del 19 de desembre i fins al 3 de maig al CCCB, trobaràs l’exposició «Gameplay». Es tracta d’un viatge cap als orígens dels videojocs i el seu impacte en la cultura popular.

Els videojocs, ocupen una parcel·la central en el nostre imaginari, tant que avui no es pot entendre la societat i la cultura contemporània sense relacionar-les amb els videojocs.

«Gameplay» està pensat com un circuit lúdic on (re)descobrir el món dels videojocs però, també, de reflexió sobre la creixent videoludificació de la societat: des dels jocs als telèfons mòbils, passant pel fenomen youtubers, fins als anomenats serious games. La gamificació s’ha convertit en l’eina estrella per a generar experiències mitjançant jocs i reptes que van més enllà de l’entreteniment. Gimnasos, centres de salut, escoles…integren els videojocs en multitud d’àmbits com, per exemple, en processos de rehabilitació en hospitals.

«Gameplay» és una adaptació ampliada de «Gameplay. The next level», concebuda i presentada primerament a ZKM| Center for Art Mitjana Karlsruhe. Compta amb 28 punts de joc, des de les primeres màquines recreatives i jocs d’ordinador històrics fins a noves propostes d’innovació artística.

«Gameplay» incorpora l’obra d’artistes com Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki, Lawrence Lek, Mónica Rikić i Blast Theory, entre altres.

L’exposició para atenció a la producció catalana, especialment a obres pioneres, creacions indie recents i artistes locals, així com a projectes universitaris.