Art Fa 2 anys

Cicle de cine a la Filmoteca amb BAU

GREDITS és el Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social de BAU. Va ser reconegut com a Grup de recerca per la Generalitat de Catalunya en la convocatòria de 2017-2019.

Per la seva part, GREDITS té com a finalitat crear un espai de recerca col·lectiu on analitzar com els canvis socials incideixen en la forma, el concepte i la funció de l’art i del disseny, i com el dissenyador contemporani contribueix d’una manera activa i creativa en la transformació social.

Aquest mes, GREDITS proposa, junt amb la Filmoteca de Catalunya, un cicle de pel·lícules sobre els estereotips de gènere. Totes elles tractaran sobre realitats a les quals encara han d’enfrontar-se moltes persones avui en dia: pares que no accepten l’orientació sexual dels seus fills, el conservadorisme social sobre el tipus d’amor que vols viure, el mal vist que hi ha el transvestisme … tots ells són prejudicis i costums socials sense fonament racional que, perpetuats en el temps, coarten la llibertat individual de les persones i la seva sexualitat.

Avui dimecres 11 de març, Paloma G. Díaz, professora de Bau i membre de GREDITS, presentarà les projeccions de Boy Erased. També Boys Don’t Cry el dimarts 31 de març.

A més, Boy Erased (Identitat esborrada) també es podrà veure el divendres 13 de març. Es tracta d’una pel·lícula basada en el llibre autobiogràfic de Garrard Conley en el qual un predicador d’una petita ciutat nord-americana obliga al seu fill a sotmetre’s a una teràpia per curar la seva orientació sexual.

D’altra banda, Boys Don’t Cry és la pel·lícula amb la qual Hilary Swank va guanyar el seu segon Oscar a la Millor Actriu. En ella, Swank interpreta una noia que fingeix ser un noi i, com també passa en Boy Erased, es tracta d’un drama basat en fets reals.

Finalment, en el cicle es podran veure també Dobra Zena (Mirjana Karanovic, 2016) i Bar Bahar (Maysaloun Hamoud, 2016). Consulta la dates i horaris aquí.