ideal monet reabre
ideal monet reabre
ideal monet reabre
Art Fa 2 anys

Torna l’Art Inmersiu

A partir del pròxim 1 de juliol l’art digital immersiu torna a Barcelona: IDEAL, Centre d’Arts Digitals i membre de Poblenou Urban District, torna a obrir les portes amb l’última oportunitat de veure la seva exposició “Monet, l’experiència immersiva”.

El centre reobre per oferir una última ampliació d’aquest treball, disponible fins al setembre 13 2020. Un viatge audiovisual espectacular per les obres mestres de l’impressionisme en un espai amb 1000m2 de pantalla, projeccions a 360º, realitat virtual i l’exhibició exclusiva de l’obra original “Étude desembre Nymphéas” de Claude Monet.

A la zona de realitat virtual, el visitant pot a més recórrer les destinacions més importants de la vida del pintor: des de la seva infància a Le Havre, la joventut a París, les finques a Londres, el refugiat holandès a Zaandam, la vida familiar a Argenteuil , fins a la seva darrera etapa a Giverny.

Per fer de l’IDEAL un espai segur i garantir la tranquil•litat de tots els visitants i treballadors, s’han realitzat les accions d’higiene, desinfecció i seguretat necessàries per a una reobertura segura. Les accions més destacades en aquesta nova etapa són:

  • Aforament limitat a 30 persones per hora (l’aforament oficial de l’IDEAL és de 440 persones) per garantir la màxima comoditat en tota la visita.
  • Senyalització en el recorregut per garantir la distància entre els visitants.
  • Dispensadors de hidrogels antisèptics en l’entrada i en les diverses sales.
  • Nebulització de les sales expositives amb desinfectant d’alt espectre.
  • Generadors d’ozó per a desinfectar periòdicament tots els espais comuns.
  • Protectors individuals d’un sol ús per a les ulleres de realitat virtual.
  • Esterilitzadors de llum ultraviolada UV-C per a les ulleres de realitat virtual.
  • Nova app informativa per a telèfons mòbils per evitar el contacte amb material imprès.
  • Venda d’entrades en línia i només pagaments amb targeta a la botiga.

En aquesta primera etapa, totes les conferències, tallers, concerts i activitats especials que se celebren periòdicament al IDEAL es mantenen cancel·lades.

D’altra banda, per celebrar la reobertura, es pot escoltar a Spotify la banda sonora completa de “Monet, l’experiència immersiva”, una composició original de Michelino Bisceglia. Poder disposar de la banda sonora en format digital per escoltar a casa ha estat una petició reiterada pels visitants de l’IDEAL durant els primers mesos d’exhibició pel que el centre l’ha posat a disposició de tots en aquest enllaç.

IDEAL és un centre de cultura digital amb un equipament tecnològic únic a Espanya, que experimenta amb la inmersividad a partir de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre l’art i la societat.

El centre compta amb gairebé 2000m2 dedicats a l’exhibició, producció i formació d’arts digitals immersives. A la planta principal, compta amb 1500 m2, 800 dels quals són per exhibir exposicions de gran format. També compta amb 3 sales polivalents per allotjar diferents actes i experiències.

Pots reservar les teves entrades aquí.