MUTEK Festival
Música Fa 9 mesos

Fins al 2021, Mutek!

El festival MUTEK ha arribat a la seva fi i ens ha deixat un any més una edició per al record. Amb múltiples seus, entre elles espais membres de la comunitat de Poblenou Urban District, MUTEK 2020 ha estat un èxit que ens ha brindat la millor música electrònica experimental del panorama internacional.

 

JORNADA DEL DISSABTE

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm, espai de referència musical a la ciutat, va acollir la tarda del dissabte la programació de dia de MUTEK delectant a tots els assistents amb un festí de música experimental. Es van presentar alguns dels debuts i estrenes més esperats per aquest 2020 entre els quals va destacar el debut d’ Aquarian amb el seu últim treball ‘The Snake That Eats Itself’ (Bedouin 2020). Aquest canadenc establert a Berlin va fer vibrar tot el recinte amb el seu energètic so eclèctic, un híbrid de música rave amb influències del so de Detroit, Londres i Berlin.

A la nit, ens endinsem en Nitsa on va destacar el set del britànic Barker, amb un ambient rítmic que va fer les delícies dels assistents. Tota una demostració de per què els mitjans internacionals han posicionat el seu àlbum Utility (2019) entre el millor de l’any passat.

 

BRIDGE_48 I MUTEK

Bridge_48 es va convertir en La Casa MUTEK, acollint conferències, workshops i actuacions de calze més intimista. Tota una declaració d’intencions per part de Bridge_48 de posicionar-se com aliat del festival MUTEK de creativitat digital, obrint les portes a la comunitat creativa de Barcelona i el món establint aliances a nivell musical.

A més, Bridge_48 acollirà a l’artista Ikram Boloum amb una residència creativa perquè la dj catalana pugui desenvolupar la seva carrera professional gràcies al partnership de la beca MUSE, a new wave in the mediterranean.

 

BAU i MUTEK

Un any més, els estudiants del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius de la BAU, sota la tutoria de Monica Rikic i Juanjo Fernández, van formar part de la programació de festival d’art digital Mutek.

Ho van fer amb el projecte Lux Terra, un recorregut a través de set instal·lacions on la llum és el vehicle de revelació de món, de l’ésser humà amb sí mateix i de la seva relació amb la realitat construïda.