Formació Fa 2 anys

Especialitza’t en Efectes Visuals

Per al curs 2020-2021 L’Idem presenta el nou International Master in VFX. Es tracta d’una formació específica per a aquelles persones interessades en convertir-se en professionals especialitzats en efectes visuals preparats per atendre les demandes d’un sector en auge. Actualment, tota pel·lícula d’imatge real gravada per al consum audiovisual en diferents formes (televisió, cinema, plataformes digitals, etc.) ha estat manipulada digitalment.

En aquest context, el treball dels professionals de VFX és cada dia més extens i es converteix en un element imprescindible en les produccions audiovisuals. Mitjançant aquest nou màster internacional, L’Idem proposa una formació de qualitat que prepararà a l’alumnat per construir solucions visuals creatives per satisfer les necessitats d’escenes o situacions audiovisuals concretes.

Martín Pedreira, coordinador del nou màster internacional de l’Idem, ens descobreix aquesta nova proposta per al curs 2020-2021.

Quines són les habilitats principals que ha de tenir un VFX specialist?

 Un gran enteniment de les tecnologies, programaris, plataformes i tècniques actuals per a la creació integral de VFX.

En què consisteix exactament la professió de VFX specialist?

L’Artista d’Efectes Visuals és qui pot alterar, afegir, millorar o simplement crear enterament imatges creades per ordinador. La seva aplicació formal és en una posició determinada dins d’una estructura de producció d’Efectes Visuals, ja sigui ajudant a generar imatges per ordinador (Modelador, Shading, Texture, Lighting, Fx artist) o com qui finalitza el procés, i uneix totes les peces i crea l’acabat final, un Compositor Digital.

És la professió d’VFX specialist una bona professió?

Sense cap mena de dubte! És potser una de les professions no essencials més buscades, amb una sortida laboral ràpida i directa al més destacat nivell. No només ofereix una possibilitat única al món per viatjar, també és de les professions més interessants i de les que actualment mostra un desenvolupament més ràpid. El seu desenvolupament és continu i no mostra indicis de detenir-se en el futur. En els últims 10 anys el seu creixement ha estat exponencial pel que fa a produccions de pel·lícules, sèries de TV i publicitat en tot el món.

Per què una formació específica sobre VFX?

Perquè és una indústria que no només creix, també muta i canvia de focus en el món, però mai deixa de ser rellevant. Qualsevol interessat en el món de cinema i la TV, amb interès en l’art digital hauria de proposar-se si aquesta no és la seva indústria ideal. Directors, Directors de Fotografia, Editors, Coloristes, qualsevol que treballi en un àmbit de postproducció o hagi estudiat una carrera trobaran el món de l’VFX de primer nivell fascinant. Amb certesa la seva carrera pot fer un salt exponencial cap a la indústria dels Efectes Visuals.

Què és el que destacaries del nou International Master in VFX de l’Idem?

Per començar, no hi ha un altre màster en VFX amb un enfocament tan ampli. A L’Idem, la nostra missió és que els alumnes prenguin coneixements directes de professionals que actualment treballen per a les produccions més conegudes del món. I que, després de la formació, si ho desitgen, siguin capaços de dur a terme projectes sencers de VFX sense necessitat de dependre d’altres artistes. Amb l’International Master en VFX de L’Idem, l’estudiant obtindrà una imatge real de com funcionen totes les àrees que intervenen en un pipeline d’Efectes Visuals. D’aquesta manera podrà triar en quin sector especialitzar-se, cosa que cap altra universitat ofereix en l’ambit dels VFX. A més, aquest màster està 100% enfocat a com treballen els estudis de VFX del món avui dia.

Per a què et prepara aquest màster?

Aquest màster et prepara per començar a treballar com Junior a qualsevol estudi de VFX del món, gairebé immediatament. I també per poder dur a terme projectes personals, professionals o de qualsevol índole pel que fa a postproducció i VFX es refereix. Si l’alumne ja té coneixements o treballa en alguna posició en la indústria, amb aquest màster s’entén la interrelació real entre els diferents departaments de VFX. I aprendrà quines tasques realitzen i com les porten a terme en cada un d’aquests departaments.

Amb qui comptarem com professorat?

Amb professionals amb anys d’experiència en la indústria, de molt diversos backgrounds i orígens. L’equip docent d’aquest màster internacional compleix dues condicions. En primer lloc, són professionals actualment en actiu en estudis reconeguts mundialment i, en segon lloc, compten amb un ampli currículum professional.

En l’equip docent de l’International Master in VFX de l’Idem comptem amb:

  • MatthiasSchiemann, Sènior MatchMover que ha treballat en els principals estudis d’Alemanya i que ha creat solucions i pipelines senceres de MatchMove per reconegudes pel·lícules com Fast & Furious: Hobbs & Shaw (Mimic Productions) o Captain Marvel (Trixter), i sèries de TV com Fear the Walking Dead (Phantom & Studio, Rise).
  • PaoloGiordana, Sènior Lighting Artist d’Itàlia, que ha treballat en Animal Logic (estudi emblema a la indústria) per a dues pel·lícules animades de “Lego” i actualment és Lighting supervisor en Gizmo. En aquest estudi s’ha creat full-cg animatics per reconegudes franquícies mundials com Game of Thrones.

  • Álvaro Gasco, reconegut Sènior CreatureArtistespanyol que treballa a Double Negative, estudi guanyador en els últims anys de quatre premis Oscars per millors efectes visuals.
  • El coordinador i responsable del màsterinternacional és MartínPedreira, Sènior Digital Compositor de l’Argentina amb 15 anys d’experiència en la indústria. Ha treballat en les últimes dues temporades de Game of Thrones i en 6 de les últimes 13 pel·lícules de Marvel per a prop de 20 diferents estudis de gairebé tot Europa. Actualment és Lead Compositing Artist per a l’estudi Alps VFX, format recentment a Itàlia per professionals que han treballat per a The Mill, WETA, Luma Pictures, Pixomondo i ILP, entre d’altres.

Aprofitem per recordar-te que L’Idem també ha presentat un nou màster internacional per al curs 2020-2021 centrat en Art per Videojocs.