Està passant Fa 3 anys

Inti Castro d’Utopia 126 a Xile

INTI Castro, artista resident de Utopia 126, ha viatjat fins a Xile per a realitzar ‘Primavera Insurrecta’ al costat de Galeria Lira.

La intervenció s’ha dut a terme en un espai públic d’alt impacte en l’emblemàtic mur de la USACH (Universitat de Santiago de Xile).
Primavera Insurrecta’ es un projecte articulat entre el departament d’extensió de la Universitat de Santiago, Galeria Lira i l’artista per a poder deixar aquesta significativa obra en un lloc històric i emblemàtic de la comuna d’Estació Central.

Galeria Lira crea i desenvolupa projectes d’art públic a la ciutat de Xile per a millorar la qualitat de vida de les persones, embellir l’espai públic, fer-lo més crític, just i democràtic però, sobretot, per a generar diàleg, reflexió i opinió en la gent. Tal com afirmen des de Lira, “aquesta és una de les obres amb més sentit, lucidesa i coherència en la qual hem participat”.

Aquest nou mural de INTI, ‘Primavera Insurrecta’, al·ludeix a l’important paper que ha complert la dona en els grans canvis socials del segle 20. L’obra és una de diverses que formen part del projecte “Artrium“, que ha aconseguit restar espais publicitaris a canvi de murals en el centre de Moscow.

‘Primavera Insurrecta’, buscava al principi recordar-nos l’indispensable de la mirada femenina en els processos socials que vivim. Amb els dies, va anar prenent més sentit enfront del moviment espontani i transversal de la ciutadania. Tant el titulo com els elements que vesteixen la figura femenina, van mutar en funció del pols de caos i desobediència civil que vivim els primers dies de mobilitzacions. Això seguit per un carnestoltes de demandes socials que esperaven el moment de convertir-se totes elles en una sola; DIGNITAT!.

Un crit que de no haver-se fet acompanyat d’insurrecció, mai hauria estat escoltat. Un crit aquí representat en eines de lluita i les demandes en una mirada utòpica del nou Xile.

D’una manera idònia, ‘Primavera Insurrecta’ es va gestar a l’una que la major mobilització social de la història de Xile.