Art Fa 3 anys

Clausura de “Introyectos”

La Plataforma, galeria d’art i estudi de producció, clausura “Introyectos” l’exposició de l’artista Xavier Rosales Ico. El pròxim dijous 3 d’octubre a les 19:30, l’artista clausurarà la mostra a la galeria d’art La Plataforma i et convida a acompanyar-la

“Introyectos” explora l’art de l’intervencionisme a través de la supressió i adhesió d’elements en una fotografia. L’obra ens parla de les creences adquirides en el nostre ésser de forma inconscient i del procés d’identificar-les com alguna cosa no pròpia, sinó col·locada en nosaltres pel nostre entorn proper.

Xavier Rosales Ico ens presenta “Introyectos” una exhibició fotogràfica que es vehicula a través de l’art de l’intervencionisme. Una manera de treballar la composició de la imatge que consisteix en l’omissió i adhesió d’elements en una fotografia original. A diferència del collage, que crea una nova imatge unint elements extrets de diferents fotografies, l’intervencionisme és més simple i punyent, essent capaç de replantejar el significat d’una imatge esborrant o afegint un petit element.

L’exposició compta amb una varietat d’imatges, totes elles realitzades en un moment crucial de despertar per a l’artista. Un procés de ser conscient que tot allò que ha après al llarg de la seva vida sobre com ha de ser, actuar i viure potser no és un statement inamovible.

En el procés de creació trobem imatges de fotògrafs reconeguts com Luke Powell, Kate Irving o Thorben Gartner. Ico selecciona fotografies digitals que l’atrauen de forma inconscient, amb un objectiu conceptual i estètic, i construeix un relat que salta de fotografia a fotografia per interpel·lar al públic. Què hi ha en tu que no és teu?

“Introyectos” com a exposició sorgeix de forma posterior a la creació de les fotografies, arran d’una incursió de l’artista en el món de la psicologia Gestalt on aprèn el terme “introyecto”. Un introyecto defineix una conducta o valor moral adquirit des d’un agent extern i acceptat com a propi sense qüestionar. Arran d’aquest coneixement, Xavier Rosales Ico s’adona que la feina feta en aquestes fotografies, que havia intervingut feia mesos, es converteix en “Introyectos”.


LA PLATAFORMA
c/ PUJADES 99