La comunitat creativa tanca l’Off Llum Bcn amb una gran afluència

Aquest passat cap de setmana 7 instal·lacions lumíniques ubicades en diferents espais de la comunitat creativa van ser, juntament amb el festival Llum Bcn, el focus de la ciutat de Barcelona. Una gran afluència de públic es va acostar al Districte creatiu per descobrir les instal·lacions i propostes lumíniques presentades en aquesta 3a edició de l’Off LLum Bcn.

Una edició celebrada en el format habitual, on durant tres dies prop de 20 mil persones van visitar les 7 instal·lacions programades en el recorregut lumínic Off Llum BcnRazzmatazz, Protopixel, La plataforma, Valkiria, BAU Centro Universitario de Arte y Diseño de Barcelona, ​​Galería Chez XefoConnectHort van obrir les seves portes a la creació i a la innovació acollint un conjunt d’instal·lacions heterogènies i de qualitat que van fer possible atapeir els carrers del Districte Creatiu de la ciutat amb una gran afluència de públic.

OracLED era la primera instal·lació d’aquest recorregut, ubicada al passadís exterior de Razzmatazz, combinava vídeo mapping i pixel mapping per recrear un paisatge oníric al centre del qual destacava un oracle lumínic. Una proposta captivadora i hipnotitzant.

L’espai de Protopixel presentava la proposta d’Artec Studio, capitanejada per Maurici Ginés. Una instal·lació pensada per transportar-te a ulls d’una tortuga marina, recreant la confusió que tenen aquests animals en veure una bossa de plàstic a la superfície del mar pensant-se ser una medusa. Una proposta sostenible per conscienciar sobre la importància de tancar el cicle de producció, també anomenada economia circular.

La galeria La Plataforma acollia l’artista i dissenyadora Marina Salazar (No queda Tinte) que presentava l’obra El extasis de Santa María, trasnformada amb una Maria oberta al món, desafiant les normes no escrites d’un patriarcat en hores baixes i reconvertida en una fantasia Burlesque.

Molt a prop es trobaven les instal·lacions als espais de Valkiria, que presentava Lazer Pupil, una proposta interactiva de llum i àudio on cada espectador tenia la possibilitat de projectar la seva petjada lluminosa. Per altra banda, Alumnis de BAU exposaven la seva obra”Nucli” que et transportava a l’època escolar amb efectes sensorials amb llums i sonoritats immersives.

La galeria Chez Xefo va exhibir la instal·lació creada per l’artista Maurici Ginés, anomenada “Nuestro Mar Vibra” reproduïa records de llum de Barcelona. L’obra s’inspira en l’estela de reflexos que el sol produeix a l’aigua quan apareix al mar Mediterrani de manera que l’obra evoca una mirada fragmentada de la sortida del sol, els seus reflexos en un mar propi.

El recorregut de l’Off Llum Bcn acabava a l’espai de ConnectHort, on hi convivien un conjunt d’instal·lacions lumíniques de petit format amb una gran varietat d’hortalisses dins aquest espai agroforestal. Tot una experiència on es teixien nous relats de coexistència per reflexionar sobre futures tecnologies que intervindran entre humans i naturalesa.