Música Fa 3 anys

La música que ens acompanya

En aquests moments és molt important cuidar física i mentalment. A més de menjar sà i fer -en la mesura del possible- exercici, un altra pràctica molt saludable a nivell emocional és escoltar música.

Hi ha evidències científiques que afirmen que la música reforça el sistema immunològic: augmenta la producció de plaquetes, estimula els limfòcits i la protecció cel·lular davant d’algunes malalties.

Segur que has vist algun vídeo d’aquells en què tots els veïns surten a ballar i cantar quan sona la música. Segur que t’ha donat tan bon rotllo que després de veure-ho volies mudar-te a aquest barri.

Això es deu al fet que escoltar música que t’agrada fà que el cervell alliberi dopamina, l’hormona de la felicitat. Això es tradueix en emocions positives que ajuden a regular l’estat d’ànim. Així mateix, ajuda a reduir l’ansietat. És normal que aquests dies et sentis una mica més intranquil; escoltar la teva cançó preferida ajuda a rebaixar els nivells de cortisol, l’hormona relacionada amb l’estrès.

Altres situacions que poden donar-se durant la quarantena és que no siguis tant productiu com de costum o que tinguis el son alterat.

Per molt contradictori que sembli, la música pot ajudar en ambdues situacions. La música relaxada té un efecte directe en el sistema nerviós parasimpàtic, que s’encarrega d’alentir el cor, dilatar els vasos sanguinis, reduir la mida de la pupil·la i relaxar els músculs, entre altres tasques. En definitiva, ajuda a fer que el nostre cos es prepari per dormir. En canvi, amb la música més animada passa tot el contrari, fa que augmenti el flux sanguini en les regions cerebrals associades a la recompensa, emoció i l’excitació.

Només cal triar bé quina música escoltar en cada ocasió.

Per això, et recomanem algunes playlists que alguns membres del Poblenou Urban District han creat pensant a fer aquests dies a casa infinitament més amens.

Lapsus Records

Life In The Woods a través de Lapsus Records han creat playlists per a diferents moments: per meditar, cuinar, entrenar o llegir. A més, tots els dissabtes pots escoltar Lapsus Radio.

L’Auditori ha creat #coronalist amb més de 17 hores de música. D’aquesta manera podem gaudir en línia de tot el que havia de sonar en directe en els seus escenaris però que, donades les circumstàncies, s’han cancel·lat.

Ultra-Local Records és la nostra botiga musical de referència. Tenen els millors vinils d’ahir i d’avui. En Mixcloud pots escoltar el seu programa musical Hip Hip Hurra!

Razzmatazz ha tancat les portes, però s’ha encarregat de no ens falti música durant el confinament. Per a l’ocasió han creat  Back to the 80s playlist, un recopilatori especial amb música dels vuitanta. També pots escoltar en obert les llistes de FUEGO, DirtyThe Loft+Lolita.

Gràcies a tu que ens llegeixes per no saltar-te les normes i quedar-te a casa escoltant música i ballant.