Música Fa 11 mesos

La Nau s’omple a l’octubre

S’ha acabat l’estiu -això és així- i si estàs llegint això, enhorabona!, has sobreviscut a les matinades, a la tornada a la feina, a l’escola, a la rutina i al ritme de la vida, en general. Per aclimatar a la tardor, la programació de La Nau és tot el que necessites.

L’octubre ve carregadet de concerts d’allò més variats per a delit de tots.

El Cruïlla de Tardor presenta el 25 d’octubre a La Nau a Aiala, un grup de l’escena barcelonina -relativament nou- que mereix tota l’atenció rebuda. El projecte de la pintora i cantant Jara Aiala i el guitarrista Isaïes Albert conjuga a la perfecció la imatge visual amb un so modern que adapta la música negra a les tendències actuals. Nothing Less than Art és un viatge galàctic amb parada a planetes i satèl·lits diversos com Júpiter amb ‘Xarxa Temple’o Saturn a’ Listen ‘. La portada de l’àlbum ha estat realitzada per Carlos Undergroove sobre una obra pictòrica de l’artista Quim Moya.

Després de l’pujada d’Aiala, cinc dies són més que suficients reposar. El 30 d’octubre arriba Ghost-note feat MonoNeon. La banda, liderada per dos membres de Snarky Puppy, guanyadors de tres (TRES!) Grammys està composta per músics sense parangó que han col·laborat amb artistes de la talla de Prince, Erykah Badu o Kendrick Lamar. Vénen disposats a fer-nos vibrar amb el seu groove i a omplir de funk, jazz, afrobeat, hip-hop i psicodèlia La Nau.

Si per contra et va més l’indie rock noise, sabràs que The Twilight Sad és un dels grups més destacats de l’actualitat. La banda, que es va formar al voltant del duo format per Graham i Andy MacFarlane va debutar el 2007 amb Fourteen Autumns and Fifteen Winters i els avalen quatre àlbums d’estudi més. El 31 d’octubre aterren al Poblenou per presentar el seu últi treball, It Will not Be Like This All the Time. Es tracta d’un disc visceral i fins i tot claustrofòbic en què la cruesa de la vida flueix amb naturalitat.

Atmosfèric, brillant i poderosament malenconiós. Alfa Mist és una de les grans esperances del jazz londinenc. Productor i pianista autodidacta, combina la instrumentació en viu, la composició de jazz i l’oïda d’un beatmaker. L’abril passat va presentar Structuralism, el seu segon àlbum després de l’aclamat Antiphon. Aquest nou àlbum sorgeix de la necessitat d’expressar-se sobre el seu entorn i com aquest ha condicionat la seva realitat. Deixa’t embolicar pel seu so el 29 d’octubre.

Però la cosa no acaba aquí, també visitaran La Nau, grups com The Souljazz Orchestra, Vargas Blues Band, Green Covers amb un tribut a Muse, Coldplay i Placebo.