Formació Fa 3 anys

Alumni de L’Idem nominats a l’Óscar per ‘Late Afternoon’

El 25 de febrer es va celebrar la 91 cerimònia dels màxims premis de cinema: els Oscar. En aquesta ocasió, l’esdeveniment va tenir un significat especial per a L’Idem Barcelona. Late Afternoon es trobava nominat a millor curt animat i, si realització, havien participat ni més ni menys que 8 exalumnes de l’escola formats en animació 2D/3D.

Amb un equip que comptava amb 15 animadors espanyols, el curtmetratge, dirigit per Louise Bagnall i produït per Nuria González Blanco per a la casa productora Cartoon Saloon, va anar pujant esglaons fins a aconseguir rebre la nominació a la gran gala de cinema; competint contra estudis enormes com Pixar o Taiko.

Realitzat en dues dimensions, el curt relata un moment en la vida d’una dona gran amb demència senil. El traç i els acabats artesanals on es nota sempre la mà dels artistes acaben creant un producte rodó amb una narrativa impecable que es torna un cúmul de sentiments, un treball professional perfecte que mereixia sense cap dubte la nominació a l’Oscar.

La nominació suposa un gran reconeixement per a l’escola, que cada any compta amb més empreses referents del sector de l’animació 2D / 3D interessades a acollir als seus alumnes en pràctiques.

El seu pla d’estudis està ideat entorn les experiències professionals i, per aquest motiu, els seus alumnes són formats per una incorporació reeixida i immediata en el món laboral. També cada any més professionals en actiu volen incorporar-se a l’equip docent i aportar el seu granet de sorra en el seu projecte educatiu.