Formació Fa 1 any

Lydia Kallipoliti y la arquitectura a IaaC

Què tenen en comú les càpsules de l’espai exterior, els submarins i els edificis d’oficines? En termes arquitectònics, cadascun està concebut com un sistema tancat, són entorns físics autosuficients delimitats.

IaaC Lectures inaugura la sèrie de conferències del 2020 amb Lydia Kallipoliti. L’arquitecta, enginyera i acadèmica, parlarà el pròxim 10 de gener a les 19:30h sobre el seu llibre ‘Arquitectura De Mons Tancats’.

Des del programa espacial fins als grups arquitectònics contraculturals que experimenten amb la vida autònoma, ‘Arquitectura de mons tancats’ documenta una transformació disciplinària i el sorgiment d’un nou consens ambiental en forma d’un naturalisme sintètic. En ell, Lydia Kallipoliti parla de les discussions contemporànies sobre l’escalfament global, el reciclatge i la sostenibilitat han sorgit com a construccions conceptuals directes relacionades amb l’estudi i anàlisi de sistemes tancats.

Si vols ampliar els teus coneixements o simplement tens curiositat pel tema, no te la pots perdre, l’esdeveniment és gratuït i obert al públic!

Closed Worlds Opening, 2016. Curated by Lydia Kallipoliti. Storefront for Art and Architecture. Photo by Jake Naughton.

En quant a l’IaaC, duu a terme des de l’any 2000 una sèrie de conferències internacionals en la qual arquitectes i experts de diverses disciplines presenten el seu treball en IaaC. En aquesta ocasió, el treball de Lydia Kallipoliti se centra en la recerca de les interseccions de l’arquitectura, la tecnologia i la política mediambiental i, més particularment, en els experiments de reciclatge de materials, teories de residus i reutilització, així com en sistemes tancats i autosuficients i entorns urbans.