Està passant Fa 3 anys

Per què anar dissabte al CCCB

El dissabte 30 de novembre, al CCCB tenen preparada una jornada d’allò més completa: al matí, MINIPUT 2019 i, a la tarda, Memefest 2019.

Anem per parts, el MINIPUT és la 25a mostra de televisió de qualitat.

Des de les 10 del matí, al MINIPUT es projectaran programes que utilitzen noves tecnologies o que han generat polèmica al seu país d’origen. Les sessions proposen un nou format televisiu pel seu plantejament innovador o experimental. A més, també hi haurà debats amb els responsables dels programes més educatius, provocadors i amb més vocació de servei públic.

La programació durarà fins a les 19: 30h, moment en el qual es projectarà una sessió especial pels seus 25 anys de recorregut. Per celebrar l’aniversari de l’MINIPUT, proposen un repàs als programes que han passat per la seva pantalla al llarg d’aquestes 25 edicions. Quins formats ressonen encara avui en les nostres cadenes? Com ha canviat la funció de la televisió pública? Podem parlar d’una “televisió morta” o d’una “nova televisió”? Han canviat molt els hàbits de consum?

Tots els programes s’emeten en VO subtitulada a l’anglès. L’entrada de l’MINIPUT és lliure i tindrà lloc a la sala teatre.
Consulta la programació completa del MINIPUT 2019 aquí.

A les 19:30 el Memefest 2019, la festa de l’folklore digital i de l’humor a internet, dóna el tret de sortida al CCCB.

Els mems formen part del nostre dia a dia i han canviat per complet la manera en què ens relacionem. Aquest festival és una celebració d’aquest fenomen sense el qual ja no volem viure.

Figures destacades de l’humor i la creació digital reflexionaran sobre com ens riem i ens comuniquem avui. El mestre de cerimònies serà Pol Mallafré, de Mockudramas.

Rocío Quillahuaman i Roberta Vázquez parlessin a les 19:50 de la diferència entre el capital cultural i l’econòmic o, el que és el mateix, ser un creatiu desgraciat en els temps que corren i sobre com els memes i l’humor a Internet fan que tot sigui més suportable. També Kike García (creador d’El Mundo Today) i Laura Tabarés, creadora dels memes a La Pícara Justina conversaran sobre la bretxa generacional en l’humor (si és que existeix). Per altre banda, Projecte UNA i Chenta Tsai (putochinomaricón) intentaran donar una mica de llum sobre la internet fatxa i l’internet que brilla.

A les 22:30 Rocío Quillahuaman, Roberta Vázquez, Kike García, Raquel Hervás, Joel Díaz i Joan Ferrús participaran en una autèntica batalla de memes on han de superar una sèrie de reptes. El fermall per a aquesta jornada el posa el concert i consultori amorós de SOSUN.dance a les 23.30.

L’entrada de l’Memefest costa 7€, 5 € menors de 25 anys, Carnet Jove i carnet de Biblioteques; gratuït: Amics de CCCB, menors de 12 anys i aturats i tindrà lloc al Hall.

Consulta la programació completa del Memefest 2019 aquí.