Música Fa 1 any

Mercè 2019: 5 concerts

Sembla mentida però ja ha passat un altre any, i aquí estem, mirant el programa del BAM 2019, i resant per no tenir “solapes”. La Mercè 2019 està arribant a les nostres vides i les nostres vides són un caos. No saps si arribaràs al concert del MACBA, si és millor el que hi ha a Maria Cristina o al Moll de la fusta, i per descomptat no saps ni on vas a sopar.

No et preocupis, aquí tens la nostra selecció del BAM i també tota la programació del Van Van Market la Mercè 2019 perquè puguis planificar la teva ruta musical amb la ruta de menjar aquest cap de setmana. La selecció és totalment subjectiva, personal i intransferible. Si esteu aquí és perquè no teniu ni idea de fer durant la Mercè i necessiteu una guia. Si gaudiu amb la nostra habitual selecció d’esdeveniments i música, seguiu llegint!

DIVENDRES 20

ARLO PARKS
DELS ÀNGELS
21:45

A mig camí entre el R & B indie i el soft-rock, la jove cantant londinenca Arlo Parks ens interpel·la amb la seva suau veu però ens descol·loca amb la potència dels seus ritmes. Els seus temes, inspirats en la quotidianitat de la vida són peces delicades i melancòliques amb gran càrrega emocional.

WHALES
JOAN COROMINES
22.30

El trio Whales és una de les propostes més talentoses i refrescants de Portugal. La seva música creix a partir del binomi orgànic bateria / baix i és en aquesta xarxa rítmica que afegeix, per capes, elements i seqüències electròniques, i veus a l’uníson que conviden al ball. Dotats d’una energia frenètica, Whales remet als inicis de Foals

 

PLAYBACK MARACAS & THE ELECTRONIC MOON ORCHESTRA
DELS ÀNGELS
00:45

No ens anem a cansar (sí, això és un recomanació totalment subjectiva) de dir lo bons que són Playback Maracas i el molt que ens agraden. Si encara no els coneixeu, són el grup català (de Mataró) amb més ritme de l’escena actual. La seva electrònica es combina amb notes de psicodèlia i cúmbia creant una atmosfera festiva contínua en els seus concerts. I si no ens creieu, aquí us deixem un vídeo per acabar de convèncer. Si us plau, de debò, aneu.

DIUMENGE 22 

NORTH STATE
Antiga Fàbrica Estrella Damm
16:30

Els germans catalans Laia i Pau Vehí coneguts com Noth State senten admiració per músics i productors com Flume, Mura Massa, Little Dragon o James Blake. El duo presenta una fresca proposta de future bass amb tocs de pop electrònic cantat a dues veus i un contundent directe que els ha convertit en una d’aquelles bandes emergents que no cal perdre de vista.


MARIA JOSÉ LLERGO
Pl. Dels Àngels
20:45

No us ho podeu perdre. Així sense més. María José Llergo és un remolí i tota la seva força resideix en la seva veu. Nosaltres la vam veure al Primavera Sound així com sense estar molt convençuts i bé, gairebé caiem a terra del que increïble que va ser. Una presència salvatge sobre l’escenari que reformula el flamenc més tradicional amb sons electrònics però una veu nua i natural, i que no, no tenen res a veure amb qui esteu pensant. María José Llergo té nom, i no està a l’ombra de ningú.

 


La Mercè 2019