Música Fa 4 anys

MIRA: Digital Arts Festival 9a edició

El Festival d’Arts Digitals de Barcelona MIRA. SÓN Estrella Galícia se celebrarà del 5 al 9 de novembre, ampliant així la seva programació al llarg d’una setmana, a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. A més s’expandeix a altres espais culturals de referència de la ciutat per programar espectacles exclusius en diferents formats escènics entre els quals hi ha diferents membres del Poblenou Urban District: L’Auditori, IDEAL Centre d’Arts Digitals, l’Espai Simon 100 i Razzmatazz.

El festival programarà shows audiovisuals, directes amb bandes, instal·lacions d’art immersiu de gran format creades exclusivament pel festival, projeccions 360º al MIRA Dome by adidas Originals, sessions de DJ, i conferències.

ESPAIS POBLENOU URBAN DISTRICT

L’Auditori de Barcelonaacollirà el dimarts 5 de novembre el concert “Surface Image” de Tristan Perich, un dispositiu de 40 canals i altaveus de 1-bit construïts per l’artista sonor que actuen a manera d’orquestra electrònica, al costat d’una descomunal partitura de patrons per a piano que desdibuixen els límits entre l’aproximació acústica i electrònica. “Surface Image” estarà interpretada per la pianista canadenca Vicky Chow, membre de l’influent col·lectiu novaiorquès Bang on a Can All-Stars.

L’Espai SIMON 100acollirà la conferència “DUALISM: LIGHT & DARKNESS” que comptarà amb la participació d’Antoni Arola, molt estretament vinculat amb Poblenou Urban District, sobre sobre el paper que juga la il·luminació en contextos artístics i dos xous audiovisuals de la mà de dos artistes a l’Espai Simon 100.

Entrada Gratuïta.
30 d’octubre, 19:00h.

El Afterparty del MIRA, que tindrà lloc a la sala Razzmataz dissabte 9 de novembre, comptarà amb el directe de Neon Chambers, acompanyat de la instal·lació lumínica de l’artista multimèdia Gabriela Prochazka, i dels dj sets de Lena Willikens b2b Alicia Carrera, OR: LA i Parallax.

EL FESTIVAL

De la programació del festival, destaquem l’actuació del música britànic Floating Points, que presentarà un nou show audiovisual en què estrenarà nou material, que es publicarà en els propers mesos, i ho farà acompanyat dels visuals de l’estudi de producció visual barceloní Hamill Industries.

El duo noruec Smerz presentarà el seu aclamat “Have Fun” (XL Recordings, 2018), un àlbum que barreja experimentació electrònica amb R & B, pop i música de club, i ho faran acompanyades del vídeo-dissenyador Weirdcore (col·laborador d’Aphex Twin, MIA o Simian Mobile Disc), un showexclusivo comissariat pel festival.

El grup Nihiloxica, format pels percussionistes ugandesos Bugandan Nilotika Cultural Ensemble, el bateria i productor establert a Regne Unit, Spooky-J, i el compositor PQ, encarregat dels sintetitzadors PQ, presentaran el seu darrer treball, “Biiri”, publicat pel segell ugandès Nyege Nyege Tapes, un treball que fusiona l’eufòria de la percussió indígena bugandina amb la foscor de la música de club europea. Un experiment intercultural en viu.

El també duo berlinès Schwefelgelb que barreja EBM amb techno i electro, oferirà un directe enèrgic de la seva autodenominat gènere “techno body music”.


INSTAL·LACIONS D’ART IMMERSIU

La nova edició de MIRA. SÓN Estrella Galícia amplia la programació dedicats a les instal·lacions d’art immersiu de gran format. El festival comissaria la primera instal·lació immersiva de gran format de Carlos Sáez, “Dualmismo”, un projecte artístic que juga amb la realitat i el virtual desafiant al dualisme platònic i posant a prova els patrons de percepció a través de la sincronització de diferents efectes de llum, vídeo i so. La instal·lació posa en relleu les capacitats de l’ésser humà per adaptar-se a nous nivells de virtualitat i assumir-los com realitat, dos conceptes cada vegada més difícils de dissociar.

El festival comptarà amb l’estrena mundial de “Obsidisorium“, una instal·lació multisensorial immersiva creada per AUDINT, -abreviatura d’àudio Intelligence-, un grup d’investigació que experimenta a les zones perifèriques del so i investiga el seu impacte en els estats psicològics, format per el productor Steve Goodman, aka Kode9, l’escriptora i teòrica Eleni Ikoniadou, l’artista digital Patrick Defasten, la investigadora de sonologia Souzanna Zamfe i l’investigador digital Toby Heys.

L’artista visual i director Rick Farin, presentarà “Breach Act I“, la seva primera instal·lació de gran format, una investigació sobre la relació entre tecnologia naturalesa i materialitat, en la qual utilitzarà un motor de videojoc per submergir el públic en un món transformat per el canvi climàtic.

Un grup d’estudiants de l’Escola ELISAVA presentaran “Alice“, una instal·lació artística que interpel·la al vianant que, des de terra, es veu sobrepassat per les dimensions dels edificis circumdants, i que se sent perdut i desorientat en el laberint arquitectònic dels grans nuclis urbans. La instal·lació, que ocuparà l’espai exterior a Fabra i Coats, es va presentar en la passada edició del festival Llum Barcelona i va rebre amplis elogis.