Música Fa 2 anys

MUSE i MUTEK: La electrònica del futur

Bridge_48, membre de la comunitat creativa del Poblenou Urban Disitritc, es converteix durant aquests dies en la Casa MUTEK. A més, la seva participació al festival va un pas més enllà amb la seva implicació amb el projecte “MUSE, A New Wave in the Mediterranean”, impulsat per la Cònsol General d’Itàlia a Barcelona Gaia Danese amb la comissària d’Anna Mastrolitto, (She ‘s in control), i forma part de el projecte itmakes, impulsat per l’Ambaixada d’Itàlia a Madrid i pel Consolat General d’Itàlia a Barcelona.

Bridge_48 oferirà una residència seus estudis a l’artista catalano marroquí Ikram Boloum, com a part de el projecte de cooperació de fomentar espais de formació per a una nova generació d’artistes que emergeixen a la ciutat i als quals la plataforma MUTEK adquireix un paper d’acompanyament en el seu desenvolupament professional a mig i llarg termini.

La primera intervenció de MUSE en el MUTEKES serà el 21 de febrer amb l’artista italiana Costanza Francavilla que actuarà a Casa MUTEK (Bridge_48, Carrer de Llull, 48, Barcelona) de les 19 fins a les 21h en el marc de la We Are Equals Music Academy.

We Are Equals és la plataforma creada pel British Council per a la igualtat de gènere i la diversitat en la indústria musical.

El segon moment destacat de la participació de MUSE al Festival serà el “Simposi MUTEKES”, un concorregut programa de debats centrat en la interconnectivitat com a eina d’empoderament de les dones creadores per impulsar un canvi en la indústria de la música i les arts digitals .

El tercer acte serà la participació de les talentoses creadores italianes Tadleeh i Grand River, gràcies a el patrocini de MUSE. Tadleeh actuarà a MUTEKES com a part de el programa Nocturne 1 el Laut (Carrer del Vila i Vilà, 61, Barcelona) el 05 de març de 2020, des de les 23 fins a les 03h.

Amb l’objectiu de donar suport al talent de les dones mediterrànies, MUSE dóna suport a una residència a El Bridge 48 de l’artista Ikram Bouloum, productora i dj marroquina-catalana que presentarà el seu primer espectacle en viu, el 7 de març, de 19 a 21.30h a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Carrer de Rosselló, 515).

La dimensió mediterrània i europea de la plataforma MUSE té un altre dels seus eixos en fomentar la col·laboració institucional. En aquesta línia, i com a part de MUTEKES Barcelona, ​​se sumen a aquest projecte el Consolat General de Portugal amb l’Institut Camões, l’Institut Français, el British Council i el Consolat del Japó a Barcelona.

MUSE, A New Wave in the Mediterranean és un projecte per promoure la inclusió i la igualtat de gènere en les indústries creatives, ideat i llançat en setembre 2019 per la Cònsol General d’Itàlia a Barcelona Gaia Danese amb la comissària d’Anna Mastrolitto, (She ‘s in Control), i forma part de el projecte itmakes, impulsat per l’Ambaixada d’Itàlia a Madrid i pel Consolat General d’Itàlia a Barcelona.

MUSE teixeix la seva xarxa de col·laboracions en els festivals que reconeixen el valor de l’feminisme i la creativitat, i torna a Barcelona com a protagonista de l’Festival MUTEKES 2020.