Art Fa 2 anys

Visita el Museu Palau Solterra

Un any més, la Fundació Vila Casas ha convocat l’edició dels premis dedicats, de manera rotativa, en les disciplines de pintura, escultura i fotografia. Aquest any és el torn de la fotografia i la mostra es podrà veure el 18 de juny al Museu Palau Solterra, a Torroella de Montrí.

Ara que podem moure’ns, hem pensat de fer una escapada a la zona de Girona és una de les opcions més completes. A més de les seves platges i paisatges idíl·lics, l’oferta cultural es completa amb la inauguració de l’exposició del Premi Fotografia 2020. En ella, es podran veure les 33 obres finalistes seleccionades pel jurat.

A més, aquest mateix dia també s’inauguren dues exposicions més. La primera, titulada Sota la llum de la mar de la fotògrafa catalana Espe Pons (Barcelona, ​​1973) és un assaig fotogràfic que vol dignificar totes les víctimes del franquisme de l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona en l’any 1941 a l’edat de 31 anys.

Per la seva banda, el fotògraf Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, 1979) presenta Territori, una exposició comissariada per Glòria Bosch que neix com un projecte documental, centrat en els territoris més immediats i properes a l’autor: Barcelona, ​​l’Empordà i Santa Coloma de Gramenet.

El Palau Solterra és el Museu de Fotografia Contemporània dirigit per la Fundació Vila Casas

Compta amb una col·lecció permanent en exposició d’unes 200 obres de reconeguts fotògrafs nacionals i internacionals que es pot visitar durant tot l’any.

Si bé la fotografia contemporània és l’eix central del museu, l’edifici que l’alberga és, en si mateix, un lloc de gran interès històric i arquitectònic. Es tracta d’un palau del S.XV que ha sabut conservar el seu caràcter històric i monumental que il·lustra a la perfecció el passat noble d’aquesta vila de l’Empordà.

Tot això converteix el Museu a Palau Solterra en un atractiu reclam cultural i artístic per a tots els visitants de la zona.

La Fundació Vila Casas ha aconseguit convertir l’excepcional espai del Museu Palau Solterra de Fotografia Contemporània en l’escenari perfecte per a les seves exposicions, portant obres de tot el món a un dels llocs més emblemàtics de Torroella de Montgrí, una combinació que els visitants de segur sabran valorar.