música a montjuic
sala barcelona montjuic
Música Fa 2 anys

Música al Castell de Montjuïc

L’estiu ja ha començat i part d’ell indispensable són els concerts a l’aire lliure en les nits caloroses de juliol i agost. Aquest any però vivim un estiu especial, de manera que els estem gaudint d’altres maneres ja sigui asseguts, en la distància … però sens dubte segueixen alegrant-nos les nits.

Nación Funk, membre de la nostra comunitat de Poblenou Urban District, i concretament la seva formació musical Fundación Tony Manero, actuarà aquest juliol 31 a Sala Barcelona. El concert se celebrarà al castell de Montjuïc dins el @curtcircuit i les entrades es troben ja a la venda. La banda aprofitarà l’ocasió per presentar alguns temes del seu últim treball ‘Disco Para Adultos’, però pretén ser un concert de retrobament en el qual sonaran els clàssics de la banda ja que la presentació oficial del disc tindrà lloc a la tardor.

musica a montjuic

Sorgit en l’òrbita de grups com Fundación Tony Manero, Chocadelia Internacional o Los Fulanos, el col·lectiu de músics especialitzats en música negra Nació Funk porta prop de 15 anys escrivint dia a dia la història de l’funk, el soul i el disc estatal.

Més enllà de la música en directe, al costat del management d’aquests grups, des de Nació Funk ofereixen una àmplia cartera de serveis. En el seu estudi realitzen treballs de composició, producció i gravació musical tant per a esdeveniments i publicitat com per a altres grups. A més d’això, imparteixen tallers i master classes l’objectiu principal és la difusió de la música afroamericana.

Cal recordar que en aquesta situació extraordinària que estem vivint des del passat mes de març, no s’ha d’oblidar que la cultura ens ha acompanyat i ha fet millor el nostre dia a dia, s’ha situat com una cosa imprescindible i es manifesta més que mai com un dret. Els artistes ens han ofert la seva música des de casa, esperant el moment de tornar a un escenari.

Amb la crisi sanitària, les sales de concerts van ser les primeres a tancar i seran probablement de les últimes a obrir. Davant d’aquesta situació de risc dels espais musicals de base, neix el projecte Sala Barcelona de la mà de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya en coproducció amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Així doncs, Sala Barcelona vol oferir al públic la possibilitat de continuar assistint a concerts, donant suport i generant activitat entre els agents més fràgils de la cadena de la música en directe.

Un cicle amb més de 60 actuacions en directe a l’aire lliure, amb un aforament reduït de màxim 400 persones, que té lloc al Pati d’Armes de l’Castell de Montjuïc. La programació va de dijous a diumenge durant aquest mes de juliol i agost de l’any 2020.

Tota la cartellera dels concerts programats per aquests mesos d’estiu es pot consultar el web de Sala Barcelona.