MUTEK Festival
Música Fa 3 anys

Top 5 MUTEK: que no et pots perdre

MUTEK ja està entre nosaltres. La música electrònica va calant en els nostres ossos i nosaltres no podem fer més que recomanar-vos 5 imperdibles de l’onzena edició de l’MUTEK Barcelona.

 

BARKER (GB)
Segons la revista Crack Magazine, referent europeu a nivell musical, l’últim àlbum d’ambient del britànic Barker és del millor de l’any. Ja ens sorprenia que no el fitxés algun altre festival a la ciutat comtal, i la resposta era al line up de MUTEK. No et perdis l’elegància i subtilesa del dub barrejat amb estrepitosos sintetitzadors que et portaran a un viatge que no podràs oblidar.

 

FRANCESCO TRISTANO (LX)
‘Pianorig Session by Francesco Tristano’ del talentós pianista luxemburguès Francesco Tristano i la productora Falcon Muse. Serà una sessió íntima (aforament molt limitat) de la seva pianorig, una experiència sensorial immersiva que emana d’un paisatge sonor orquestrat en viu pel mateix Tristano, que es desenvolupa en una intricada amalgama de llum i disseny. Ja el vam veure l’any passat al cicle Sit Backde l’Auditori de Barcelona, ​​i ens vam quedar amb ganes de més.

 

Ikram BOLOUM (ES / MA)
La Fàbrica Estrella Damm serà l’escenari de presentació de la premiere mundial del directe de la catalana-marroquina Ikram Bouloum, impulsat pel festival en col·laboració amb el projecte “MUSE, A New Wave in the Mediterranean”, oferint-li una residència en els estudis de Bridge_48, com a part de el projecte de cooperació de fomentar espais de formació per a una nova generació d’artistes que emergeixen a la ciutat i als quals la plataforma MUTEK adquireix un paper d’acompanyament en el seu desenvolupament professional a mig i llarg termini.

Ja la vam veure en l’edició anterior aventurar amb un set ple de melodies sinuoses, i ara torna amb magnificència.

 

YPY (JP)
Koshiro Kino ens delectarà amb actuacions que són altament improvisades. Ho farà amb l’ús de cintes magnètiques que abasten una àmplia varietat d’estils, sovint amb un enfocament particular en elements de percussió, des techno amigable a la pista de ball fins a excursions experimentals molt més sorolloses i recargolades.

 

Tadleeh (IN / IT)
Estrena a Barcelona d’aquest projecte musical d’influència cultural diversa. Electrònica tribal i retorçada que ens induirà a un estat de caos, desordre i desraó a través de textures barroques i arranjaments de bateria d’alta tecnologia.

 

No us genera curiositat? A nosaltres si.