MUTEK Festival
Està passant Fa 2 anys

Torna el MUTEK amb la seva 11a edició!

Torna MUTEK Barcelona amb la seva 11a edició els dies 4 a el 7 de març. Aquesta nova edició s’enfocarà en la interconnectivitat de la plataforma com a espai incubador i generador d’oportunitats, a través de la xarxa MUTEK, comissariant o impulsant sinèrgies institucionals inusuals; enfocant-se en col·laborar activament en l’empoderament de la comunitat artística local i internacional i en seguir el seu mandat fundacional de visibilitzar, fomentar i acompanyar el desenvolupament de talent artístic.

Les seus de festival aquest any comptaran entre les seves files: l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, Roca Barcelona Gallery, Institut Français, Nitsa / Astin, Bridge_48, Laut, Phonos / Universitat Pompeu Fabra i ABX10; en una edició que destaca pel seu afany descobridor, i que presenta 35 artistes de 11 nacionalitats, que presenten 8 premieres mundials i 14 debuts a Barcelona.

 

Bridge_48 i MUTEK, una nova aliança.

Mitjançant el projecte “MUSE, A New Wave in the Mediterranean”, Bridge_48 se suma com a soci de MUTEK, oferint-li a l’artista catalano-marroquina Ikram Boloum una residència en els estudis de Bridge_48. Això forma part d’el projecte de cooperació de fomentar espais de formació per a una nova generació d’artistes que emergeixen a la ciutat i als quals la plataforma MUTEK adquireix un paper d’acompanyament en el seu desenvolupament professional a mig i llarg termini.

Una sinergia que posiciona Bridge_48 com a espai de referència a nivell de producció musical a Barcelona, ​​sumant-se a agents actius en l’escena underground i emergent de la ciutat.

 

Impulsant el talent femení

En línia amb aquest projecte, i de la mà de Amplify, es presenta enaquesta edició una iniciativa de British Council, Somerset House Studios i MUTEK que connecta una xarxa d’artistes i curadores que treballen en les arts digitals, es presenta l’artista visual argentina Milena Pafundi, que, després d’actuar a MUTEK Mont-real, Mèxic i Buenos Aires, prendrà control de les visuals per al programa Nocturne de divendres a Nitsa.

 

Sessions úniques

L’edició 11 de MUTEK serà l’escenari de la presentació de el projecte ‘Pianorig Session by Francesco Tristano’ de l’talentós pianista luxemburguès Francesco Tristano i la productora Falcon Muse. Aquesta sessió íntima (aforament molt limitat) de la seva pianorig és una experiència sensorial immersiva que emana d’un paisatge sonor orquestrat en viu per Francesco Tristano, que es desenvolupa en una intricada amalgama de llum i disseny. La música respira en harmonia amb l’estructura, el pianorig té el seu propi ritme i crida a la interacció amb l’espai.

 

MUTEK Barcelona és una entitat sense ànim de lucre dedicada a el desenvolupament i difusió de la creativitat digital entorn a el so, la música i art audiovisual. L’objectiu d’festival és mostrar el més destacat de la creació digital a el públic local, tant d’artistes emergents com ja més consagrats, impulsant a el mateix temps a la comunitat artística catalana i espanyola i proporcionant-los una plataforma de prestigi internacional en un entorn de descobriment, experimentació i intercanvi.

La programació de festival té com a objectiu crear un espai sonor que serveixi per donar suport a la innovació en la música electrònica i art digital. Estem en un món en constant evolució i d’incessant perfeccionisme – el «MU» en MUTEK es refereix conscientment a la noció de mutació ̈ al costat de l’ «TEK» referit a la Tecnologia.