Està passant Fa 3 anys

Off Llum BCN: BAU i Summalab

Durant l’Off Llum BCN 20, es duran a terme moltes sinergies. Una d’elles és entre BAU, Centre Universitari de Disseny i Chez Xefo, un dels espais participants a Off Llum BCN.

S’ha arribat a un acord perquè estudiants universitaris del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius participin en un Workshop coordinat per Summalab, estudi de disseny lumínic.

Maurici Ginés, artista que presentarà una instal·lació lumínica dintre de Chez Xefo, col·labora en aquesta iniciativa que propiciarà una oportunitat professional a alumnes de BAU especialitzats en disseny lumínic i entorns digitals.

L’objectiu d’aquest workshop consisteix en donar als alumnes l’oportunitat de sortir de l’entorn educatiu i passar a l’acció. Podran participar en la producció real d’una instal·lació lumínica y a més a més, podran aportar propostes per l’elaboració de la instal·lació.

La instal·lació, titulada Persopectiva, està inspirada en els quadres de l’artista Josef Alberts. Peces pictòriques que juguen amb la gama cromàtica per tal crear una sensació de profunditat. Persopectiva a través d’una sèrie de materials tèxtils i de projeccions lumíniques jugarà amb la perspectiva a través de diferents games cromàtiques.

Els alumnes podran participar de forma activa en un projecte professional, aportar les seves propostes cromàtiques per a la instal·lació, i aprendre dels millors professionals disciplines i tècniques que no s’ensenyen a la universitat.

Summalab es un estudi de disseny lumínic creatiu amb seu a Barcelona i fundat per l’artista Maurici Ginés. Les seves àrees de treball van des de les instal·lacions interactives, contingut multimèdia, disseny de producte i peces d’art. Concebut com un espai per promoure la col·laboració entre diferents disciplines, Summalab vol explorar la sinergia entre disseny i art utilitzant la llum com a mitjà conductor.

Aquesta col·laboració propicia la sinergia entre diferents entitats vinculades a Poblenou Urban District, fent gala de la funció connectora i vertebradora de l’associació entre la comunitat creativa catalana.