Art Fa 1 any

Piramidón: Noves Artistes Residents

Piramidón, espai de producció, promoció i exhibició d’art contemporani ha tancat les seves portes a causa de la situació excepcional que estem vivint aquests dies però la seva exposició actual titulada “2020_n1” es pot continuar visitant virtualment a través de la seua web.

Es tracta d’una exposició col·lectiva presentada aquest passat març pels artistes residents de centre: Tono Carbajo, Rosanna Casano, Marco Noris, Yamandú Canosa, Kati Riquelme, Iván Franco, Alberto Gil, Eduard Resbier, Pere de Ribot, Ruben Torras, Antoni Abad , Khalid El Bekay, Guillermo Pfaff, Estefania Urrutia, Stella Rahola, Agustina Palazzo i Keila Alaver.

A més, des de gener d’aquest any, Piramidón acull dues noves artistes residents: Júlia Spínola i Keila Alaver.

Després de participar en el DAAD Berliner Künstlerprogramm de la capital alemanya, la madrilenya Julia Spínola va arribar a Piramidón per preparar l’exposició que inaugurarà properament a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona. La seva estada a Piramidón s’allargarà fins al maig, moment en què començarà residència a l’Escocesa.

La seva obra gira, sobretot, al voltant dels processos del dibuix i l’escultura amb una especial atenció al comportament de la matèria i la relació que aquesta estableix amb la forma i el gest. La seva obra escultòrica evoca un estat de construcció permanent a través de l’experimentació amb els vincles de tensió entre els materials en si mateixos i entre aquests i l’entorn. Així, ofereix com a resultat un feble equilibri que juga a desafiar la percepció i ens permet qüestionar-nos l’aparença dels objectes.

Julia Spínola ha participat en exposicions individuals i col·lectives a nivell internacional en ciutats com Madrid (La Casa Encendida, CA2M, Sala d’Art Jove, Galeria Heinrich Ehrhardt), Barcelona (Espai 13 de la Fundació Miró, Can Felipa, CaixaForum, Halfhouse), Gant (Tatjana Pieters Galerie), Múrcia (Centre Párraga), Buenos Aires (Universitat Torcuato di Tella), Nova York (EFA Project Space), Londres (The Mews) i Brussel·les (Komplot). El seu treball està en la col·lecció del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Fundació Marcelino Botín, Col·lecció d’Art Comunitat de Madrid / CA2M, Museu La Panera, Fundació Montemadrid / La Casa Encendida.

La brasilera Keila Àlaba és una artista multidisciplinar que treballa amb diverses tècniques, des del dibuix a la pintura passant per la fotografia i actualment es centra en l’objecte i la instal·lació. En la seva extensa trajectòria, ha exposat en algunes de les més importants galeries brasileres, reconegudes internacionalment, com la Galeria Luisa Strina o la Galeria Vermelho.

Després d’una etapa recent a l’illa de Mallorca, on va realitzar una residència a Addaya Centre d’Art Contemporani i on va desenvolupar diversos treballs, va començar la seva estada temporal a Piramidón, a principis d’any, per donar cos a un projecte sobre els petits comerços històrics de Barcelona.

El seu treball, per ara, es materialitza en un joc d’objectes d’ús quotidià dels que pretén reivindicar un valor simbòlic que sovint passa desapercebut. A partir de la combinació d’aquests elements busca aprofundir en el costumisme i la cultura popular – temes molt presents en la seva obra – des d’una perspectiva estretament lligada al territori.

Esperem veure la vostra obra en persona molt properament.