Espais Fa 2 anys

#yomequedoencasa: plans creatius

Els membres de la comunitat creativa i cultural del Poblenou Urban District s’han posat en marxa diferents plans creatius per donar suport al moviment #yomequedoencasa  i ajudarte a desconnectar d’estar a casa sense moure’t de casa.

Exercici

Blue Salt School és l’escola de surf i SUP de referència a la nostra comunitat. Per a aquesta ocasió, han posat en marxa classes en línia perquè puguem seguir entrenant des de terra ferma però sempre amb la ment fixada en el mar. També podeu fer-los preguntes i suggeriments dels entrenaments.

En Onair són experts en dansa aèria i acrobàtica. Perquè el teu ‘jo’ més acròbata no s’enfili per les parets durant aquests dies, et proposen una forma molt divertida d’activar-se: ballant a través del seu canal de youtube.

La nostra recomanació és que animis als teus amics i us poseu en forma junts o apreneu les coreografies de manera grupal; mai hem estar tan connectats en la distància.

Cultura i educació

En aquest apartat tenim plans creatius d’allò més variats: cursos gratuïts, visites a museus, música i contes per a no tant nens. Anem per parts.

Des de FX Animation posen els seus coneixements, el seu equip i la seva tecnologia al servei de la comunitat. A causa de la situació, ofereixen per primera vegada cursos gratuïts en línia en temps real.

El 2015 la Fundació Vila Casas va posar en marxa el primer Museu Virtual d’Art Contemporani Català (MUVACC). A través dels suports digitals donen continuïtat al seu objectiu principal: promocionar l’art contemporani català en un context a través del qual flueixen les dades i les idees. Aquesta és l’ocasió perfecta per visitar des de casa qualsevol de les 26 exposicions que disposen de manera online.

Per la seva banda, L’Auditori convida els més petits a descobrir l’univers musical d’un dels pintors més genials del segle XX. Amb Pica-So, durant 45 minuts els més petits es quedaran bocabadats amb els paisatges sonors que acompanyen la vida de Pau Picasso: del flamenc, a les músiques de la Barcelona modernista passant pels ballets russos, el cuplet i, fins i tot, la chanson francesa.

Personaje Personaje és un dels nostres contacontes favorits. El passat mes d’octubre va portar a Camping el seu espectacle infantil ‘Coloret colorit’ enfocat a la diversitat funcional, la migració i la diversitat de gènere. Per a aquesta ocasió, llança ‘Cuentos de noche’ per a no tan petits on llegirà diversos contes i poemes des de el seu compte d’Instagram per crear un no-espai al voltant d’una veu i una narrativa fora del guió del virus.

Altres idees creatives

Tal com diuen des d’Alblanc, dedicar temps a cuidar les nostres plantes, també és dedicar-nos temps a nosaltres. Aquests dies són perfectes per aprendre a tenir cura de les nostres plantes i per això han creat uns mini-tutorials que podeu veure al seu web. A més, han creat uns kits que podeu aconseguir a través de la seva web i que us envien a casa per als que vulgueu seguir-los, però no disposeu de material.

Des de Barcelona Academy of Art han reptat als seus alumnes, alumni i professors a autoretratar-se en qualsevol modalitat: dibuix, pintura, escultura o art digital. Nosaltres t’animem a tu, que ens llegeixes, al fet que aprofitis aquests dies per llançar-te a dibuixar i pintar. Es tracta, en definitiva, d’un exercici de concentració i relaxació, encara que en aquest cas no sigui necessàriament una expressió artística.

Per als amants del cafè s’ha creat Entredostazasdecafe Iggercoffee Festival. Per tots és sabut que les meques del cafè al Poblenou són Espai Joliu i Orval. Per això, el 19 de març a les 16h les dues participaran en un live amb ronda de preguntes així que agafa paper i llapis perquè demà no se t’oblidi res.

Gràcies per no saltar-te les regles i quedar-te a casa. Des de Poblenou Urban District us animem a etiquetar-nos en els vostres plans més creatius per a aquests dies mitjançant el hashtag # PoblenouUrbanDistrict40.

Il·lustració: https://acherodriguez.com/