Art Fa 2 anys

Plans Creatius VOL. III

La creativitat no para mai i en aquests temps de confinament molts són els artistes que continuen produint des de casa, però també els museus i les escoles d’art segueixen oferint alternatives per a què continuem gaudint d’una oferta cultural que no para.

Aquí recopilem diverses propostes perquè segueixis gaudint de l’art des de casa:

Beatriz Minguez de Molina és una artista visual i arquitecta, la seua obra estudia la relació entre home i natura. En el seu compte de instagram (@beatriz_minguezdemolina) trobem la seva sèrie dedicada al Coronavirus i #quedateencasa. Cada pocs dies l’artista puja un nou post, animacions de fotografies de paissatges fetes un temps enrere les quals ens porten a viatges mentals que ens recorden paissatges onírics o utòpics.

La Fundació Vila Casas fa un recull de les propostes més interessants que té per substituir les exposicions tancades. Que totes les exposicions de la Fundació Vila Casas estiguin esperant en la foscor del centre no vol dir que no es puguin gaudir:

• Es pot veure l’exposició ‘El meu compromís‘ de l’artista Guerrero Medina amb 20 obres representatives.

• ‘Persistències‘, d’Enric Ansesa, està en format de catàleg virtual amb totes les obres de l’exposició i també conté la introducció escrita per Toni Álvarez de Arana, el comissari de l’exposició.

• Podeu escoltar Toni Ricart Giró parlant sobre ‘Saudades de Sao Paulo’, que es va inaugurar al febrer sobre l’obra fotogràfica de Palmira Puig i Marcel Giró.

• A més, la fundació ofereix la seva sèrie anomenada Càpsules de Confinament on de forma gairebé diària un artista tria una imatge i una reflexió per transmetre el seu punt de vista de com està vivint aquesta pandèmia.

D’altra banda, en el compte d’Instagram de el centre d’art contemporani Piramidón podem gaudir del Cara a Cara, una sèrie d’entrevistes on cada dimarts parlen amb dos dels seus artistes residents els quals comparteixen reflexions, propostes i recomanacions per a aquests dies.

Si el que realment et ve de gust és treure l’artista que portes dins, Barcelona Academy of Art ens ofereix un tutorial totalment gratuït de dibuix i pintura de retrats. L’autor de l’tutorial és l’artista i director de la mateixa Barcelona Academy Of Art Jordi Díaz Alamà @alama_art.

Obra de Txemy

Amb motiu de l’confinament molts artistes han col·laborat amb iniciatives socials o sumant les seves obres a festivals en línia de creació. Alguns d’aquests artistes formen part de la nostra comunitat i col·laboren de forma habitual amb Poblenou Urban District. Dos exemples d’això són:

Confisign Festival iniciativa dels estudiants de EDIVI que formen part de la xarxa de centres de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat. Cada dia a les tardes ofereixen una sessió d’Instagram Live on diferents creatius i creatives ens parlen de temàtiques variades, des de disseny de calçat, projectes d’il·lustració a com viure sense plàstic. Entre ells han participat ja Asis Percales i Marina Salazar

Quarantine Art Fest una iniciativa de l’artista Txemy, que compta amb la col·laboració de Montana Colors, on els artistes mitjançant el compte de instagram @quarentineartfest comparteixen les seves creacions en confinament sota el hashtag #quarantineartfest.

Finalment, els alumnes de 3r curs d’Animació 2D de l’Idem han donat bona mostra de com la creativitat aflora en aquests dies d’aïllament. A partir de la idea de com aprofitar el temps en quarantena, han creat curtmetratges lliures inspirats en la seva quotidianitat.

No hi ha cap societat sense indústria cultural o activitat artística i això demostra fins a quin punt la creativitat és fonamental. Des Poblenou Urban District us animem a etiquetar-nos en els vostres plans creatius per a aquests dies mitjançant el hashtag # PoblenouUrbanDistrict40.