Espais Fa 2 anys

Premis Distributed Design

La indústria tèxtil necessita formes de treball més humanes, ecològiques i eficients. Sovint comprem, consumim i tirem productes sense cap concepte de dany ambiental.

Què passaria si poguéssim canviar aquest sistema? ¿Reduir la petjada ecològica dels productes, democratitzar l’accés al disseny de qualitat i expandir el mercat per a dissenyadors, fabricants i fabricants?

El paper del dissenyador està evolucionant i adaptant-se a un nou món digitalitzat. El disseny distribuït és un nou enfocament que utilitza connectivitat global per moure dades, en lloc de producte.

Per això, la plataforma Design Distributed composta per 12 socis, entre els quals es troba IaaC | Fab Lab Barcelona, ​​treballa per arribar a totes les disciplines creatives relacionades amb el disseny i el Moviment Maker: creatius, creadors, dissenyadors, artistes, arquitectes, científics, estudiants, etc.

Aquesta és la 3a edició dels Premis Design Distributed, on es busca el disseny més innovador i sostenible de tot Europa.

Aquest premi està obert a qualsevol persona que treballi en les disciplines creatives relacionades amb el disseny i la fabricació, i premia 7 aspectes diferents: Pensament Futur, Rellevància Cultural, Disseny circular, Disseny adaptable i de codi obert, Producció Sostenible, Disseny per a emergències i , finalment, Projecte d’Excel·lència.

La inscripció està oberta fins al 30 de juny i pots fer-la aquí.

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) és un centre d’investigació, educació, producció i divulgació, amb la missió de visualitzar l’hàbitat futur de la nostra societat i construir en el present. L’IAAC alberga Fab Lab Barcelona, ​​el primer i més avançat laboratori de producció digital a la UE.

Per als que estiguin interessats en formar-se en aquest àmbit de la indústria de la moda i tèxtil, Fab Lab Barcelona imparteix el programa Fabricacademy. Es tracta d’un curs transdisciplinari que se centra en el desenvolupament de noves tecnologies aplicades a la indústria tèxtil, en la seva àmplia gamma d’aplicacions. L’aprenentatge és recolzat per experts de camp que ajuden els estudiants a investigar com la indústria tèxtil i de la moda poden beneficiar-se de les noves tecnologies, processos i models de negocis.